Načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovali na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku

S ciljem jačanja razvojnog potencijala svih hrvatskih regija, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine organiziralo je konferenciju ”Dani regionalnoga razvoja i EU fondova”. Konferencija je održana 5. i 6. listopada u turističkom naselju Amadria Park konferencijski centar hotela Ivan u Šibeniku na kojoj su sudjelovali i načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije, Mirko Rončavić-Čađavica, Berislav Androš-Sopje, Mato Damjan-Crnac, Željko Grgačić-Pitomača, Milan Dundović-Mikleuš, te predstavnici Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, VIDRA.

Kroz stručne radionice sudionici iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku izravno postaviti pitanja predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj tih radionica bio je pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave da što brže i učinkovitije koriste raspoloživa sredstva iz europskih fondova.

U središnjem dijelu konferencije, koja je održana u subotu, 5. listopada, nakon uvodnih govora domaćina te prezentacija ministara koji su čelnici Upravljačkih tijela o tome ”Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku” održan je panel ”EU fondovi – izazovi za budućnost”, u kojem su ministri predstavili planove za korištenje EU fondova iz svojih resora u okviru pregovora o višegodišnjem financijskom okviru.

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova završili su u nedjelju, 6. listopada, Sajmom EU fondova namijenjenom građanima. (www.icv.hr, adf; razvoj.gov.hr)