Prvi put u RH izabrani najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, među njima devet s područja VPŽ

Po prvi put u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najuspješnije odgojno-obrazovne radnike u školskoj godini 2018./2019. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 510 izvrsnih pojedinaca koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima na području cijele Hrvatske, a od njih devet je s područja Virovitičko-podravske županije.

Nagrade su dobili djelatnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina: Rajka Avirović Gaća, Renata Grahovac, Sanela Jukić, Patricija Karaman, Silvija Mađarić i Božica Majhen, Željka Orban iz Srednje škole Marka Marulića Slatina te Ivan Mikolić i Josip Strija iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

– Čestitamo svim najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima u školskoj godini 2018./2019. Želimo im nastavak uspješnoga rada i u ovoj školskoj godini. Neka njihovi rezultati posluže kao inspiracija drugima u svakodnevnim nadolazećim izazovima odgojno-obrazovnoga sustava – poručili su iz Ministarstva. (www.icv.hr, mzo.gov.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content