SPASIO MUŠKARCA IZ GORUĆE KUĆE Zamjenik načelnika PP Orahovica Milan Rončević dobio priznanje za hrabrost i iznimnu pribranost

U svibnju ove godine prigradsko naselje Duzluk pokraj Orahovice pogodila je serija požara. U jednom od tih požara, 12. svibnja, samo zahvaljujući hrabroj reakciji zamjenika načelnika Policijske postaje Orahovica Milana Rončevića spriječena je tragedija. On je naime iz goruće kuće spasio vlasnika Ljubinka Nikolića te iznio plinsku bocu koja je mogla ugroziti živote drugih policijskih službenika i vatrogasaca, koji su ubrzo stigli na mjesto događaja.

Njegov herojski čin nije prošao nezapaženo pa mu je u petak, 27. rujna u Zagrebu povodom Dana policije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uručio Zahvalnicu za hrabrost i iznimnu pribranost. Policajac Rončević jedan je od pet policijskih službenika u Hrvatskoj koji su dobili pojedinačna priznanja i zahvalnice za svoja herojska djela u prošloj godini.

2205ljubinko 4
Milan Rončević i Ljubinko Nikolić

– Ovo priznanje je kruna moje karijere. Spletom okolnosti našao sam se u toj situaciji i učinio sve što sam mogao kako ne bi došlo do tragedije. Hvala načelniku Policijske uprave Siniši Kneževiću koji me predložio za ovu nagradu, jer ovo priznanje je zaista vrhunac moje 27-godišnje karijere – rekao je Rončević.

Priču o herojskom činu Milana Rončevića i požarima u Duzluku možete pročitati OVDJE.

STRAHUJU OD PIROMANA Mjesec dana noću podmeće požare, u jednom gotovo stradao čovjek, spasio ga policajac

Ono što je ovu priču učinilo još većom, je činjenica da se policajac Rončević svojim djelom nije nigdje pohvalio, jer kako je tada rekao, nije smatrao da je njegov čin nešto posebno, već da je to njegov posao i poziv. Priča o njegovom herojstvu proširila se Orahovicom zahvaljujući mještanima te tako došla i do načelnika Policijske postaje Orahovica Krunoslava Bota i načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Siniše Kneževića, koji je Milana odlučio predložiti za najveća priznanja koja dodjeljuje Ministarstvo unutrarnjih poslova.

IMG 20191001 084829

– Izuzetno sam ponosan na njega i na njegovu prisebnost i hrabrost u tom trenutku. Svojim djelom pokazao je koja je glavna uloga policije, tu smo da štitimo naše građane. Milan je primjer kvalitetnog i predanog rada, ali i, nadam se, poticaj mlađim kolegama – rekao je načelnik Knežević. Do sada u povijesti PU virovitičko-podravske šest je policajaca dobilo ovakva priznanja, a dva su za vrijeme mandata trenutnog načelnika. Prošle je godine zbog svog herojskog čina medalju za izuzetan pothvat dobio Renato Greguraš, načelnik Policijske postaje Pitomača. (www.icv.hr, ml)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content