Svečano obilježena desetgodišnjica postojanja Udruge vinogradara i voćara sveti Ivan i otvoren Vidikovac „Sveti Ivan“

U proljeće 2009. godine osnovana je Udruga vinogradara i voćara sveti Ivan u Špišić Bukovici. Cilj udruge je pomoć vinogradarima i voćarima u radu, prvenstveno educiranje i pomoć u nabavci cijepova za obnovu nasada vinove loze. S početnih dvadesetak udruga je do današnjih dana narasla na preko pedeset članova. Paralelno s ustrojem rada udruge krenulo se na izgradnju edukacijskog centra i vidikovca Sveti Ivan, koji se nalazi na pitomim obroncima Bilogore, koji natkriljuju Špišić Bukovicu i okolna naselja. Nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa krenulo se u uređenje terena i izgradnju objekta.

Prikupljena su nemala sredstva od brojnih donatora i prijavama na natječaj, ali i sredstva samih članova udruge, koji su se angažirali radom na izgradnji objekta. Među članovima udruge majstori su različitih struka i profila, koji su iskoristili svoja znanja i vještine za zajedničko dobro. U izgradnju i opremanje vidikovca uloženo je 1280 ranih sati članova Udruge, što početni iznos vrijednosti objekta od 138.000,00 kuna povećava na konačnih 240.000,00 kuna.

IMG 9114 Custom– Rad naše Udruge u proteklih deset godina možemo vidjeti u nabavi 20 000 trsova ili pregršt osvojenih zlatnih i srebrnih odličja na izložbama vina posebice na sajmu Viroexpo, što samo potvrđuje kvalitetu našeg rada – naglasio je predsjednik Udruge Zvonko Kucljak.

Nazočne od gostiju su pozdravili Igor Andrović Virovitičko podravski župan i Hrvoje Miler, načelnik općine Špišić Bukovica.

IMG 9112 Custom

Danas su u radu udruge uključeni ne samo članovi iz Špišić Bukovice, već i iz Vukosavljevice, Lozana, Bušetine, Korije, Lukača i Virovitice, a više od polovice članova su Hrvatski branitelji.
Pred Udrugom, nakon izgradnje i elektrifikacije objekta, još je akcija dovođenja vodovoda, što će se moći realizirati samo uz pomoć šire društvene zajednice. Neki od nazočnih zgodno su primijetili, da će se dovođenjem vodovoda povećati proizvodnja vina.

Na kraju radnog dijela podijeljene su zahvalnice predstavnicima institucija i tvrtki, koje su pomogle rad Udruge vinogradara i voćara sveti Ivan.  Ovom prilikom uz donatore i sponzore članovi udruge su pozvali i svoje supruge kako bi i one vidjele, gdje su njihovi životni suputnici potrošili niz sati slobodnog vremena. Svečanost je završila zajedničkim druženjem uz prigodan objed. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”559782″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content