U Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici održano predavanje na temu „Prevencija socijalne isključenosti“

Danas (utorak) stručna suradnica udruge S.O.S. Virovitica psihologinja Jadranka Puzak održala je za korisnike Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica predavanje na temu „Prevencija socijalne isključenosti“. Na predavanju se govorilo o tome koliko je važno ostati aktivan, fizički, psihički i društveno, u starijoj životnoj dobi.

– Ima osoba koje su svjesne važnosti sudjelovanja u različitim životnim aktivnostima primjerene životnoj dobi i interesima no ima i onih koji misle da njima ništa ne treba i zato se takvi ljudi moraju osvijestiti da imaju pravo na neke svoje aktivnosti i svoje vlastito veselje koje si moraju priuštiti. Neke aktivnosti koje su bitne da se ostane aktivan su druženje i razgovor sa prijateljima, članstvo u udrugama i društvima u kojima osoba primjerene životne dobi može dati svoj doprinos i zadovoljiti i razviti nove interese te imati pozitivne emocije o tome što se još može novoga naučiti – rekla je, između ostalog, J. Puzak.

74682777 2424245197846391 8633803637069447168 nPredavanje je održano u sklopu redovitog rada Dnevnog boravka Crvenog križa u Virovitici koji 12 godina djeluje u okviru Hrvatskog Crvenog Križa. (SOS Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content