VAKULA JE REKO Udruga podravskih studenata ugostila najpoznatijeg hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu

Novoosnovana Udruga podravskih studenata, čiji je cilj okupljanje podravskih studenata u Zagrebu, započela je sa svojim programom 9. listopada u prostorijama Društva Podravec Zagreb. Udruga je startala projektom „Razgovori ugodni naroda podravskog“ i ugostila svima poznatog meteorologa, Zorana Vakulu.

Tijekom večeri Zoran Vakula studentima je ispričao kako je izgledalo njegovo djetinjstvo u Podravini, po čemu pamti studentske dane u Zagrebu, kako je upoznao današnju suprugu… Tako su saznali da je kao dijete želio biti učitelj ili policajac, tko su bile osobe koje su utjecale na odabir njegova nastavka obrazovanja i mnoge zanimljive činjenice, poput njegove reakcije kada mu je 1. travnja na mail stigla poruka Ante Casha da želi snimiti pjesmu o njemu.

20191009 201204
Foto: Udruga podravskih studenata

Studenti, osim što su pozorno slušali, postavljali su i mnoga pitanja. Dotakli su se i tema klimatskih promjena, mogućeg ledenog doba, ali i koliko je lako odnosno teško odrediti pouzdanu prognozu.

– Hvala Zoranu Vakuli što je pronašao slobodnog vremena za nas studente i u sjećanje nam urezao lijepu uspomenu koju ćemo sigurno moći još dugo prepričavati te se hvaliti kako smo se družili s najpoznatijim meteorologom – poručili su iz Udruge. (www.icv.hr, Udruga podravskih studenata)

IMG 20191010 WA0032
Foto: Udruga podravskih studenata

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content