Branitelji i gimnazijalci zajedno za Vukovar: Pozivaju Virovitičane da im se pridruže u odavanju počasti

Virovitički gimnazijalci Gimnazije Petra Preradovića i branitelji udružili su se u odavanju počasti žrtvi Herojskog grada Vukovara i svih poginulih u Domovinskom ratu. Tako će u ponedjeljak, 18. studenog zapaliti lampaše na glavnom mostu ispred Dvorca Pejačević, a pozivaju i sve građane da im se u tome pridruže.

Okupljanje je ispred gimnazije u 7.30 sati. Organizirat će se povorka koja će se u tišini uputiti na most kod Dvorca.

Gimnazija Petra Preradovića ove se godine uključila u obilježavanje svih obljetnica vezanih uz Domovinski rat, a posebno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

-Organizirali smo blisku suradnju sa braniteljskim udrugama: u školi je otvorena izložba Virovitica tijekom Domovinskog rata, u suradnji sa braniteljima izložili smo sva odličja iz Domovinskog rata, zajedno sa Hrvatskim časničkim zborom organizirali smo predavanja na temu Domovinskog rata, također učenici su prezentirali svoje radove na temu Domovinskog rata, uključeni su svi profesori povijesti, likovnog, hrvatskog jezika, vjeronauka. Prigodne aktivnosti u školi će trajati dva tjedna – rekao je ravnatelj Gimnazije Kristijan Gostimir. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content