FOTO U Virovitici počela sadnja drvoreda po gradskim ulicama, ove jeseni u planu je posaditi oko 600 stabala

Virovitica teži da postane “zeleni grad”. S tim ciljem krenulo se u sadnju drvoreda u ulicama koje ih još nisu imale ili obnove postojećih nasada.

Ove jeseni u planu je posaditi oko 600 stabala u ulicama Tomaša Masaryka, Antuna Gustava Matoša, Stanka Vraza, Ivana Kapistrana, Ličkoj, dijelu ulice Ivana Gundulića prema Požarima te u okolici Dječjeg vrtića “Cvrčak”.

Iskorišteni su povoljni vremenski uvjeti i sade se hrast kitnjak (Quercus petraea), likvidambar (liquidambar styraciflua), čamoliki hrast (Quercus palustris) i javor klen (Acer campestre).

IMG 0327 Custom

Uz novo parkiralište između Mihanovićeve ulice i trga bana Josipa Jelačića idućeg tjedna posadit će se četiri kestena (Aesculus homestead), koji dolaze iz Belgije. Otporni su na bolesti i štetnike i prvi su primjerci te vrste u Hrvatskoj.

Radove na gradskim ulicama obišli su zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac i pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice Kristijan Sabo.

– U planu je svake godine posaditi barem 150 stabala na području grada i okolice. Na sljedeći sajam Viroexpo dolaze predstavnici najvećeg rasadnika, Arbor iz Belgije. Posjetitelji će vidjeti nove kultivare, koji će se moći naručiti i kupiti. U planu je dugoročnija suradnja s Arborom – najavila je V. Honjek – Golinac.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”562626″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content