FOTO Vratar Jurica Kraljik spasio pobjedu Mikleuša, navijači presretni: Da je ovako branio u dosadašnjem dijelu prvenstva, bili bi prvi

Posljednju jesensku utakmicu na županijskim nogometnim terenima odigrali su u Mikleušu domaća momčad i Mladost 1930. iz Čađavice.

To je bila odgođena utakmica 11. kola 1. županijske nogometne lige u kojoj su domaći nogometaši došli do minimalne pobjede 1:0. Već na samom početku domaći su ostali bez Tomislava Gibera, koji je igru napustio u 5. minuti zbog ozlijede. Mikleuš je u prednost doveo najbolji domaći topnik Josip Jančić svojim pogotkom u 17 minuti.

Domaća momčad dodatno je oslabljena u 51. minuti kada je ostala i bez Antuna Dunkovića, koji je šepajući napustio teren. Gosti su krenuli na sve ili ništa. Preuzeli su terensku inicijativu i redali prilike pred domaćim vratima. Međutim vratar Jurica Kraljik im je bio nesavladiva prepreka. Svojim čudesnim obranama držao je domaću momčad na životu.

IMG 1924 Custom

-Da je ovako odlično branio u dosadašnjem dijelu prvenstva, mi bi bili prvi – prokomentirali su svog čuvara mreže domaći navijači.

Mikleuš je također iz nekoliko kontri ozbiljno ugrozio gostujućeg vratara Bartola Pintarića, ali im je nedostajao završni pas. U posljednjih nekoliko minuta i Jurica Kraljik se lakše ozlijedio, ali je stisnuo zube i do kraja uspio svoju mrežu očuvati netaknutom. Ovom pobjedom Mikleuš se s 24 boda popeo na 4. mjesto na tablici, dok je čađavačka Mladost ostala na 10. poziciji.

-Prije utakmice sam rekao svojim igračima da me zanima samo pobjeda, do koje smo na kraju došli u čvrstoj utakmici. Moji suigrači su amateri i iz ljubavi igraju nogomet. U nastavku natjecanja cilj nam je da se održimo u vrhu tablice – zadovoljan je na kraju bio domaći trener–igrač Ivica Marjanović.

IMG 1900 Custom

Gostujući strateg Robert Đurina imao je također riječi pohvale za domaćeg vratara Juricu Kraljika.

-Propustili smo previše prilika, s druge strane domaći vratar svojim obranama se prometnuo u prvo ime susreta. Do prošlog kola imali smo jednu od najčvršćih obrana lige. Ako ostanemo u ovom sastavu moramo poboljšati realizaciju i možemo u proljeće napraviti iskorak prema sredini tablice – najavio je gostujući trener Robert Đurina.

Mikleuš – Mladost 1930. Čađavica 1:0
Igrač utakmice: Jurica Kraljik

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”565040″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content