Krenula hodnja ”Stopama Željka Majora” od Čačinaca do Vukovara

U ranim jutarnjim satima, ispred spomen biste Željku Majoru, na ulazu u njegovu ulicu, polaganjem svijeća i molitvom 15 hodača krenulo je ”Stopama Željka Majora”, od Čačinaca do Vukovara kako bi odali počast heroju Željku te svim poginulim hrvatskim braniteljima, kako u Vukovaru tako i na kompletnom bojištu u istočnoj Hrvatskoj.

-15 hodočasnika krenulo je iz Čačinaca, neki će nam se uz put još priključiti. Očekujemo da će ukupno 22 hodača prijeći dionicu od 139 kilometara u čast našim poginulim braniteljima. Danas, prvog dana nas čeka najduža dionica od 66 kilometara, od Čačinaca do Bizovca i moram reći da sam presretan što je sve više ljudi prepoznalo ovo humano djelo i priključilo nam se u hodnji koju posvećujemo heroju Željku Majoru, ali i svim poginulim hrvatskim braniteljima istočnog ratišta – rekao je glavni organizator hodnje, predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot.

Stopama Željka Majora 8

Iz Čačinaca hodače su na put ispratili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, a blagoslov im je udijelio župnik župe presvetoga Trojstva Čačinci vlč. Nedjeljko Androš.

-Zahvaljujem se svim hodačima koji su odlučili dati ovu žrtvu za našeg viteza Željka Majora i poginule hrvatske branitelje. Želim im svu sreću tijekom putovanja te vjerujem kako će ovom hodnjom prenositi istinu o našim herojima iz ovog našeg dijela Slavonije te posebno o pobjedonosnom i ponosnom Domovinskom ratu i borbi za slobodu Hrvatske. Neka vas na putu prati dragi Bog – rekao je Mališ.

Vlado Brbot iz Orahovice hrvatski je branitelj koji je sudionik svake hodnje u čast Željka Majora pa tako i ovogodišnje.

-Dok god budem mogao, bit ću dio ovog humanog čina i sretan sam što nas svake godine ipak ima sve više. Ovo je najmanje što možemo učiniti za one koji su dali sve od sebe i ono najsvetije – svoj život za slobodnu Hrvatsku –  zaključio je Brbot. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”563232″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content