Na redovnoj godišnjoj Skupštini orahovačke srednjoškolske Zadruge “Vučica” istaknuti veliki uspjesi i postignuća u proteklom razdoblju

Zadruga “Vučica” orahovačke Srednje škole “Stjepan Ivšić” svake je godine sve uspješnija i osvaja sve više nagrada i priznanja.

Potvrdila je to i redovna godišnja Skupština, održana u društvenoj dvorani škole na kojoj su članovi Zadruge i građani bili upoznati sa svim djelatnostima i uspjesima Zadruge u proteklih godinu dana. U uvodnom izlaganju voditelj Zadruge, profesor Mirko Kufner je naglasio kako je u proteklih godinu dana ponovno zabilježen porast broja članova.

-Riječ je o porastu sa 80 na 101 učenika koji rade u pet sekcija: voćarsko-vinogradarska-vinarska, cvjećarska, ugostiteljska, strojarska i ekonomska. Broj će biti još veći jer tek očekujemo upis učenika prvih razreda u Zadrugu. Ponosni smo na svoje proizvode koji su unikati možda i u cijeloj Hrvatskoj, kao što su šumeće kuglice za kupanje pod nazivom KupkOr te naš novitet od ove godine, a to je stalak za butelje vina u obliku lovačke čeke koju planiramo postaviti kao jedan od brendova naše Zadruge, a bit će predstavljen na prvoj sljedećoj županijskoj smotri – rekao je voditelj, prof. Mirko Kufner.

Skupština učeničke Zadruge Vučica 2 Custom

Uspjehe Zadruge u proteklih godinu dana predstavile su učenice članice, Nikolina Balaž i Ivona Benić.

-Sudjelovali smo na svim gradskim manifestacijama gdje smo prezentirali svoje proizvode, što se pokazalo više nego uspješnim i zasigurno ćemo i u ovoj školskoj godini nastaviti s tom praksom. U proteklom razdoblju su naši učenici zadrugari po prvi puta ispekli rakiju u kotlu, koji smo dobili putem natječaja Ministarstva poljoprivrede, a tu rakiju koristimo za proizvodnju voćnih i biljnih likera. Posebno smo ponosni na naše školsko vino, a ove godine prednjačio je zeleni silvanac koji je na Sajmu vina i kulena u Orahovici osvojio srebrnu medalju. Zadruga se također ponosi i na organizaciju Županijske školske smotre učeničkih zadruga gdje smo i kao domaćini, ali i sa svojim proizvodima pohvaljeni od strane struke – rekla je Nikolina, a Ivona nastavila:

Skupština učeničke Zadruge Vučica 4 Custom

-Uz pomoć Grada i Turističke zajednice Orahovica, organizirali smo i prvu orahovačku Palačinkijadu u središtu grada gdje je u konkurenciji četiri škole, naša, s kuharicama Tamarom Jovanović i Kristinom Lončar osvojila prvo mjesto. Kristina i Tamara osvojile su i odlično treće mjesto u Goraždu u jakoj konkurenciji i to u pripremi tufahija i deserta od jabuka. Po drugi puta, sudjelovali smo na Državnoj smotri učeničkih Zadruga održanoj u Vinkovcima gdje smo po prvi puta dobili povjerenje biti voditelj zadruga naše županije što su naši učenici odradili na odličan način. Članovi ugostiteljske sekcije ove su godine, na tradicionalnoj orahovačkoj Kestenijadi, napravili najdužu kesten roladu do sada, dugu čak 19 metara koja je pojedena u svega 10-ak minuta. Na istoj manifestaciji imali smo i svoj štand koji je privukao veliku pozornost – zaključila je Benić.

Skupština učeničke Zadruge Vučica 1 Custom

U nastavku Skupštine s planom i programom rada za naredno razdoblje, nazočne su upoznali voditelji svih sekcija naglasivši kako će i u tekućem periodu, učenici i voditelji zajedno ustrajati da kvaliteta rada Zadruge i dalje bude na ovako visokoj razini. Skupštinu su pozdravili i predstavnici Grada Orahovice Milan Babac i Poljoprivrednog poduzeća Orahovica Toni Erceg.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content