PAZITE GDJE PARKIRATE! Na području gradova Slatine i Virovitice u četvrtak, 28. studenoga pojačan nadzor parkiranja

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se inače obilježava 3. prosinca, u četvrtak, 28. studenoga s početkom u 10 sati na području gradova Virovitice i Slatine bit će provedene preventivne akcije “ENABLE – Poštujte i naš znak”.

Provedba ove akcije rezultat je suradnje Policijske uprave virovitičko–podravske, Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina, zajedno s Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica i Udrugom osoba s invaliditetom Slatina, a preventivne aktivnosti će zajednički provoditi policijski službenici za prometnu preventivu sa članovima ovih udruga, u cilju senzibilizacije sudionika u prometu na probleme osoba s invaliditetom prilikom njihovog sudjelovanja u prometu na cestama, s posebnim naglaskom na propisano korištenje parkirališnih mjesta označenih za parkiranje osoba s invaliditetom.

Nakon preventivnih aktivnosti uslijedit će i pojačani nadzor parkiranja na parkirališnim mjestima označenima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom i represivno postupanje prema počiniteljima prekršaja nepropisnog parkiranja na ovim parkirališnim mjestima, za što je propisana novčana kazna od 700 kuna.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content