PUT DUG 139 KILOMETARA 8. hodnja od Čačinaca do Vukovara ”Stopama Željka Majora”

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica u povodu obilježavanja Dana pada Grada Heroja Vukovara, a u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Željka Majora koji je svoj život dao za obranu grada Vukovara, organizira tradicionalnu 8. hodnju od Čačinaca do Vukovara pod nazivom ”Stopama Željka Majora”.

Dužina hodnje je 139 kilometara, a u 5 etapa hodočastit će hrvatski branitelji dragovoljci, hrvatski ratni vojni invalidi, djeca hrvatskih branitelja i članovi udruge. Memorijal započinje u četvrtak 14. studenog polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobnim mjestima Željka Majora i Franje Jusupa na mjesnom groblju u Čačincima, potom slijedi hodnja do Hrvatskog doma kulture, a hodočasnici će zastati i odati počast kod spomen biste Željku Majoru te kod spomen obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Čačinaca. U Hrvatskom domu kulture bit će održan prigodni svečani program učenika Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

1511hodnja 2

– Polazak hodočasnika za Vukovar je u petak, 15. studenog u 8 sati kod spomen biste Željka Majora, a hodat ćemo 3 dana. Prvog dana hodnja je do Bizovca gdje je osigurano noćenje, zatim drugog dana slijedi put od Bizovca to Tenje gdje ćemo prenoćiti i treći dan u zadnjoj etapi hodamo od Tenje do Vukovara. 17. studenog stižemo u Vukovar gdje će svi hodočasnici prenoćiti u prostorijama HNK „ Radnički “ Vukovar, a domaćin hodočasnicima je predsjednik HNK „ Radnički “ Vukovar i Udruge logoraša srpskih koncentracionih logora, Danijel Rehak. Sljedećeg ćemo dana sudjelovati u koloni sjećanja i istog dana u kasnim poslijepodnevnim satima planiran je put kući – kaže predsjednik UHBDVDR Orahovica i glavni organizator hodnje Miroslav Tot. Ova hvale vrijedna humanitarna hodnja pokazatelj je da se žrtva hrvatskih branitelja, kako vukovarskih tako i svih drugih područja Lijepe Naše nikada neće i ne smije zaboraviti. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content