Županijska Skupština usvojila rebalans proračuna: Povećanje od 14 milijuna kuna zbog novih projekata

Izmjenama i dopunama Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2019. godinu proračun je povećan za 14 milijuna kuna više u odnosu na prethodni plan i sada iznosi 513,6 milijuna kuna. Odlučeno je to na danas (utorak) održanoj 11. sjednici Županijske skupštine. Sjednicom je predsjedao predsjednik Skupštine Miran Janečić, a nazočili su joj i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike, Marija Klementa, Darka Žužaka i Igora Pavkovića, kao i pročelnici županijskih upravnih odjela, direktori i ravnatelji županijskih institucija.

IMG 1611 Medium

Prema riječima župana Androvića, županijski Proračun povećan je zbog novih projekata, većinom u obrazovanju i zdravstvu.

– Prošlo nam je dosta projekata energetskih obnova koje su sada uvrštene u Proračun, a riječ je o većinom obnovama škola i domova zdravlja. Isto tako što se tiče zdravstva uvršteno je i sufinanciranje kamata na stambene kredite liječnika, projekt “Razvoj palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji” koji nam je odobrilo Ministarstvo zdravstva. U proračun smo uvrstili i projektne dokumentacije, a tiču se adaptacije rodilišta u Općoj bolnici Virovitica te energetske obnove cijele bolnice, dakle svih zgrada koje su stare i nisu energetski učinkovite – objasnio je župan Andrović, dodavši kako su u rebalans uvršteni i projekti koje je odobrilo Ministarstvo turizma.

IMG 1638 Medium

– Riječ je o uređenju staza unutar perivoja Dvorca Janković u Suhopolju, nastavljamo s projektom Panonske biciklističke staze. Sredstva smo osigurali i za uređenje podova u hali Viroexpo u kojoj se uređuju sportski tereni. Njih će moći koristiti sportski klubovi s područja cijele županije, ali i rekreativci. Tu su još i druga ulaganja, povećali smo sredstva i za stipendije. Ove smo godine povećali broj stipendija za deficitarna zanimanja za srednjoškolce s 28 na 30. Dakle, odobrili smo stipendiju svim učenicima koji koji su udovoljili uvjetima natječaja. Jednako tako povećali smo sredstva i za vatrogastvo, sport i kulturu – istaknuo je župan.

IMG 1629 Medium

Na sjednici je usvojen i Polugodišnji izvještaj o izvršavanju Proračuna Virovitičko-podravske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2019. godine, izvješća o radu župana i županijske Vatrogasne zajednice,  izvješće o provedbi Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje VPŽ u 2018. godini, izvješće o stanju zaštite od požara na području VPŽ u 2018. godini, program rada Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu. Prihvaćene su odluke o imenovanju dva člana Kazališnog vijeća Kazališta Virovitica, imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda VPŽ, imenovanju člana Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području VPŽ. Dana je suglasnost na prijenos koncesije za distribuciju plina trgovačkom društvu HEP PLIN d.o.o. Osijek, kao i o davanju u zakup poslovnog prostora zdravstvenoj radnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Aniti Novosel Derežić, dr. med.dent.. te poslovnog prostora za obavljanje zdravstvene djelatnosti izvan mreže javne zdravstvene službe u Voćinu. Dana je suglasnost ravnatelju Opće bolnice Virovitica Dinku Blaževiću za zaključivanje jednogodišnjeg ugovora o nabavi lijekova te za zaključivanje ugovora o nabavi posebne skupine lijekova. Dana je suglasnost i za usklađivanje djelatnosti i izmjenu Statuta Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ VPŽ. Skupština je donijela i odluku o davanju u zakup nekretnina bez provođenja javnog natječaja i to Općini Lukač, trgovačkom društvu Terra Slavonica d.o.o. Virovitica i trgovačkom društvu Viroexpo d.o.o. Virovitica. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content