BOKS SE VRAĆA U GRAD! Boksački klub Virovitica već ove srijede, 4. prosinca kreće s treninzima

blank

Županijskim sredstvima stvoren je sportski hram u središtu Virovitice, u multifunkcionalnoj hali Međunarodnog sajma Viroexpo, a jedna od aktivnosti na sportskim terenima bit će i boks.

Naime, Boksački klub Virovitica ponovno će “zasukati” rukave i krenuti s radom već ove srijede, 4. prosinca. Prvi trening i otvorenje škole boksa, u koju su dobrodošli svi, počet će u 20 sati.

Boks predstavlja sport visokog intenziteta vježbanja. On ubrzava metabolizam i puls, a taj efekt traje i dugo nakon treninga. To praktično znači manju apsorpciju kalorija i masti tokom dana, što je izuzetno važno za prevenciju prekomjerne tjelesne težine. Riječ je o sportu za cijelo tijelo, jer predstavlja kombinacijiu kardiovaskularnih treninga i treninga snage.

Danas je boks postao jedan od najpopularnijih fitness treninga na svijetu, što nije ni čudno jer je izuzetno efikasan i zabavan.

Iako ponekad djeluje pomalo nasilno i grubo, zapravo se radi o plemenitoj vještini gdje je vrlo bitna mentalna snaga i koncentracija jer za vrijeme borbe treba stalno razmišljati o protivniku i načinu izbjegavanja ozljeda, a pri tome se pravilno kretati po ringu i ispravno disati. Ako uzmemo u obzir borbe šakama koje su prethodile modernom boksu, možemo reći da je boks jedna od najstarijih sportskih vještina. Ranije je bio rezerviran isključivo za muškarce, ali danas je situacija ipak drugačija. Poznavanje prednosti ringa širom svijeta – učinilo je da ovaj sport rado pohađaju i žene.

Uz boks je moguće u vrlo kratkom vremenu poboljšati svoje fizičko i mentalno zdravlje, izgled, samopouzdanje te se riješiti negativne energije i nakupljenog stresa.

(www.icv.hr, Building Body Portal)