DRAMATIČNA ZAVRŠNICA Uz mnogo muke i znoja Lavice došle do prvih domaćih bodova, pobijedile Zrinski 35:34

Konačno su virovitičke Lavice u 11. Kolu 1. lige došle do domaće pobjede. Bile su bolje od Zrinskog iz Čakovca 35:34.

Kao što i sam konačni rezultat pokazuje do pobjede se nije došlo lako. Utakmicu je obilježio pravi revolveraški obračun najboljih strijelaca s obje strane, Maje Mlinarić i Tamare Hudoletnjak u domaćim te Ane–Marie Gavrić u gostujućim redovima, koja je domaća vrata pogodila čak 19 puta.

U prvih sedam minuta gošće iz Čakovca imaju minimalnu prednost. Virovitičanke to prekidaju i vode nakratko 6:4, ali kontrolu utakmice i rezultata ponovno preuzimaju gošće, koje u jednom trenutku imaju i +3 (11:8). Bivša virovitička igračica Ana-Maria Gavrić i nekadašnja Podravkašica Viktorija Šestak u tim trenucima su bile nerješiva enigma za domaću obranu. Lavice su se pribrale i do odmora preuzimaju kontrolu utakmice. Na odmor se odlazi s domaćom prednošću 21:18.

IMG 3116 Custom

U drugom dijelu “mic po mic” i domaći sastav ima visokih +6 (28:22). U tim trenucima gostujući tandem na klupi Darinka Pavleković i Radovan Petek mijenjaju obranu isključivši iz igre dvije najubojitije poluge u virovitičkom sastavu Maju Mlinarić i Tamaru Hudoletnjak. U domaćim redovima su teško nalazili odgovor na to i gošće nekoliko minuta prije kraju dolaze u egal (34:34).

U posljednje tri minute na terenu je bila prava drama. Obje ekipe su mogle doći do dva boda. Obostrani promašaji u napadu, izgubljene lopte, bijeg Tene Mioč Cabadaj za ključni sedmerac, hladna egzekucija Maje Mlinarić sa sedam metara i tri odlične obrane Ive Biuk odlučili su pobjednika. Ovog puta sretnije i malčice spretnije su bile domaće igračice. Teško je opisati oduševljenje domaćih navijača i olakšanje domaćih igračica.

IMG 3130 Custom

Došlo se do prvih domaćih bodova, koji bude veliku nadu u daljnju borbu za opstanak u ligi. Treba sve loše popraviti i okrenuti se nastavku natjecanja u kojemu virovitičke Lavice gostuju kod umaških.

1234 VIROVITICA: Marija Devald (1+0), Iva Biuk (8+0), Maja Mlinarić 12 (3), Lukrecia Veršec 2, Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Helena Lukačević, Tamara Hudoletnjak 10, Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić, Nika Deskar, Ivana Kirin 6, Andrijana Miklić, Laura Oršulić i Tena Mioč Cabadaj 5. Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 8 (6)

Isključenja:

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”567615″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content