FOTO Košarkašice Virovitice i Varaždina započele sportsku suradnju dvaju gradova na sjeveru Hrvatske

Igračice, uprava i roditelji Ženskog košarkaškog kluba “Virovitica” predblagdanski vikend su iskoristili za lijepi sportski izlet u “grad baroka”, Varaždin. Njih gotovo 150 otputovalo je na zajedničko sportsko druženje.

U sportskoj dvorani Graberje odigrane su prijateljske utakmice između djevojčica domaćeg kluba i Virovitičanki, u nekoliko uzrasta. Ovog puta rezultat nje bio u prvom planu, već zajedničko druženje i uspostavljanje čvršće sportske suradnje.

Sportsku suradnju dvaju gradova podržali su i njihovi “prvi ljudi”, gradonačelnici Ivan Čehok i Ivica Kirin. Sve nazočne je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je sa zanimanjem pogledao utakmice.

-Budući da je moja supruga iz Varaždina, ovo je moj drugi grad. Drago mi je da se pokreće suradnja naša dva grada, čija imena počinju sa istim slovom – naglasio je Kirin.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, zbog ranije dogovorenih obveza, nije nazočio ovom sportskom susretu, ali će sigurno biti još prilika, jer bi ovo trebao biti tek prvi korak u čvršćoj sportskoj suradnji Virovitice i Varaždina.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)