Policija otkrila vandale koji su oštetili fasadu na Brlićima: Riječ je o troje maloljetnika

Policija je otkrila počinitelje koji su u noći s petka na subotu, 29./30. studenoga, koristeći sprej iscrtali vulgarne crteže i napisali ružne grafite na novoj fasadi Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici. O činu i reakcijama pisali smo nedavno.

Kako stoji u policijskom priopćenju medijima, riječ je o maloljetnim osobama koje su crni sprej kupile u jednom od trgovačkih centara. Sprejom su ispisale riječi neprimjerenog sadržaja, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o dva mladića i jednoj djevojci.

Budući da nije bilo svjedoka, a škola nema videonadzor, policija je s vrlo malo podataka krenula u istragu i brzo uspjela otkriti počinitelje kojima slijedi posebno izvješće, a u daljnjoj proceduri i sud.

Policija je izvijestila kako se materijalna šteta procjenjuje na oko 40.000 kuna te da je Policijska postaja Virovitica od ravnatelja osnovne škole (I. Tomljanovića, op.a.), zaprimila prijedlog za pokretanje kaznenog postupka u svezi počinjenja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Škola i Grad Virovitica, kao osnivač škole, već su ranije najavili kako će, u slučaju da je riječ o djeci i maloljetniku, štetu naplatiti privatnim tužbama od roditelja. (www.icv.hr, mlo)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content