S temperaturom rastu i brzine: Jurio sa 169 km/h na ograničenju 70, uskoro mu stiže plava kuverta

Od početka perioda neuobičajeno toplog vremena policijski uređaji za nadzor brzine kretanja vozila bilježe povećane brzine kretanja vozila na našim prometnicama, pa je tako kamerom u Šaševu jučer, 17. prosinca u 18,25 sati utvrđena brzina kretanja osobnog vozila u tranzitu od čak 169 km/h, izvještava PU virovitičko-podravska.

– S obzirom na to da je na tom dijelu prometnice ograničenje brzine kretanja u naselju 70 km/h, nakon što se utvrdi počinitelj ovog prekršaja biti će mu izrečena kazna od najmanje 10.000 kuna, 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 6 negativnih prekršajnih bodova – stoji u policijskom priopćenju.

Kako se, uz upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom smatra jednim od četiri najčešća ubojice u prometu i jednim od najtežih prekršaja, policija upozorava vozače motornih vozila da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti i svakako poštuju ograničenja brzine kretanja na dijelu prometnice kojom se kreću u cilju vlasitite sigurnosti i nedovođenja u opasnost svih drugih sudionika u prometu. (www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content