S temperaturom rastu i brzine: Jurio sa 169 km/h na ograničenju 70, uskoro mu stiže plava kuverta

- PROMO -

Od početka perioda neuobičajeno toplog vremena policijski uređaji za nadzor brzine kretanja vozila bilježe povećane brzine kretanja vozila na našim prometnicama, pa je tako kamerom u Šaševu jučer, 17. prosinca u 18,25 sati utvrđena brzina kretanja osobnog vozila u tranzitu od čak 169 km/h, izvještava PU virovitičko-podravska.

– S obzirom na to da je na tom dijelu prometnice ograničenje brzine kretanja u naselju 70 km/h, nakon što se utvrdi počinitelj ovog prekršaja biti će mu izrečena kazna od najmanje 10.000 kuna, 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 6 negativnih prekršajnih bodova – stoji u policijskom priopćenju.

Kako se, uz upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom smatra jednim od četiri najčešća ubojice u prometu i jednim od najtežih prekršaja, policija upozorava vozače motornih vozila da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti i svakako poštuju ograničenja brzine kretanja na dijelu prometnice kojom se kreću u cilju vlasitite sigurnosti i nedovođenja u opasnost svih drugih sudionika u prometu. (www.icv.hr, PU VPŽ)

Povezane vijesti

Skip to content