STOLJEĆE SVJETLA U VIROVITICI Predstavljena monografija „100 godina svjetla 1919. – 2018.“

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica večeras (ponedjeljak) predstavljena je povijesno važna monografija „100 godina svjetla 1919. – 2018.“ u izdanju HEP ODS-a distribucijskog područja elektra Virovitica. Na početku predstavljanja monografije sve prisutne pozdravila je ravnateljica knjižnice Višnja Romaj istaknuvši kako je velika čast pipala Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica koja večeras, po prvi puta promovira ovu knjigu. Istaknula je također važnost izdavanja ovakve knjige, monografije koja obilježava jednu veliku obljetnicu te kako pisana riječ ostavlja trag zauvijek.

IMG 20191209 181531

– Monografija je rezultat timskog rada sadašnjih i osobito bivših radnika. Krajem 2017. godine zadali smo si svi zadatak da, uz redovne poslove, izdamo ovakvu jednu monografiju. Podršku smo dobili od uprave HEP-a d.d. i uprave HEP-a ODS što me izrazito raduje. Na monografiji je radilo 14 autora tekstova koji su svaki u svome dijelu dali doprinos, opisujući povijesni razvoj poslovanja u području u kojem rade i o kojem najviše znaju – rekao je direktor Dinko Begović te dodao kako monografija najvjerojatnije ne bi ugledala svjetlo dana bez angažmana urednika Mirka Boljevčana, dugogodišnjeg djelatnika i kolege koji je prije odlaska u mirovinu odvojio vrijeme te, pišući svoj dio, poticao ostale autore teksta, obilazio mnoge kolege koji su u mirovini, skupljao fotografije i dojmove koji su utkani u ove retke.

IMG 20191209 181519

U monografiji koja broji 143 stranice, nalazi se oko 160 fotografija, 55 tabličnih prikaza i grafičkih prikaza te dva priloga na kraju monografije. U sveukupno osam poglavlja nalaze se svi relevantni podaci koji čitatelju pokazuju povijesni razvoj elektifikacije u ovom području, od početka upotrebe električne energije u javne svrhe te davne 1919. godine pa sve do danas.

Distribucijsko područje Virovitica odličan je primjer učinkovitosti male sredine koja je svojim statusom u organizaciji katalizator razvoj pozitivnih promjena. Upravo to prepoznaje i lokalna samouprava.

IMG 20191209 182813

– Drago mi je da se upravo u 100 godina rada HEP-a distribucijskog područja Virovitica, ove 2019. godine završavaju kapitalnih projekata u našem gradu koji su do jučer bili nezamislivi. Danas s ponosom mogu reći kako Virovitica može mirno spavati jer ima jedan od najrazvijenijih i najstabilnijih elektorenergetskih sustava. Zahvaljujući vama, HEP-u, mi smo razvijali velike sustave gospodarskih zona – rekao je gradonačelnik grada Virovitice, Ivica Kirin.

O važnosti monografije govorio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Marijo Klement pozdravivši sve prisutne u ime župana VPŽ Igora Androvića te u svoje osobno ime. – Ova monografija je jedan krasan prikaz kroz povijest razvoja grada Virovitice i ovog dijela Virovitičko-podravske županije. To mogu potvrditi i svojim radom jer znam koliko nam je HEP od pomoći, osobito Elektra Virovitica. Uvijek možemo računati na njenu stručnost, kvalitetno izvođenje radova, i uvijek prisutnu suradnju. Početkom godine uvijek sjedamo na stol kako bi zajedno usuglasili priče i dogovorili se za daljnji rad – istaknuo je M. Kelement zahvalivši pritom svima koji su radili na monografiji.

IMG 20191209 183636

Na predstavljanju ove pisane riječi sudjelovali su zamjenik gradonačelnika grada Virovitice, Damir Marenić, županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, načelnici općina s područja VPŽ, predstavnik uprave HEP-a Goran Slipac, predstavnik uprave HEP opertora distribucijskog sustava, pomoćnik direktora Davor Tomljanović, direktori susjednih distribucijskih područja, te mnogi sadašnji i bivši HEP-ovci. Svečanost predstavljanja monografije svojim je glazbenim izvedbama upotpunio ženski vokalni sastav The Fusion. (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”568100″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content