VIROVITIČKA TENISKA NADA Fran Viljevac prepoznatljiv je po traci oko glave, a uzor mu je Grk Stefanos Tsitsipas

Virovitički 17-godišnji tenisač Fran Viljevac ove je godine rapidno napredovao i počeo ostvarivati sve bolje rezultate na turnirima do 18 godina u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza.

Riječ je o velikom potencijalu, o čijoj karijeri brine Saša Felendeš, predsjednik Teniskog saveza Virovitičko-podravske županije i trener u Teniskom klubu Tvin Virovitica. To nam je bio povod da ga posjetimo na treningu u multifunkcionalnoj hali Viroexpo.

Viljevac je učenik virovitičke Gimnazije, na prvu tih i povučen, ne priča puno, ali na terenu totalna suprotnost. Krasi ga agresivnost, sportska drskost, želja za učenjem i napredovanjem. Ono što baš i nije česta pojava, obožava trening, veliki je radnik i takvim pristupom, vjerujemo, može daleko dogurati. Slaže se s tim i njegov trener Saša Felendeš.

IMG 2205 Custom

POSVEĆEN I VRIJEDAN

– Fran je odličan sportaš, svoje treninge odrađuje krajnje profesionalno i u cijelosti je posvećen tenisu. Treniramo svaki dan, kako na teniskim terenima, tako i u teretani. Ako se nastavi ovako razvijati, rezultati bi mogli biti vrlo obećavajući – kaže nam Felendeš.

Fran je ove godine postao i dio seniorske selekcije Teniskog kluba Tvin, a nastup i kaljenje u seniorskoj ligi, u kojoj je ove sezone upisao dvije pobjede u singlu i jednu u konkurenciji parova, bit će mu veliko iskustvo.

– Volim trenirati i želim još više napredovati. Puno su mi značile dvije pobjede u ovogodišnjoj seniorskoj ligi. Inače, omiljen udarac u tenisu mi je backhand, a uzor na svjetskoj razini Stefanos Tsitsipas – kaže nam Fran sa smješkom na licu.

IMG 2220 Custom 1

TRENING U HALI

Tsitsipas je 21-godišnji grčki tenisač i pobjednik ovogodišnjeg ATP Mastersa, a izgledom uvelike podsjeća na virovitičkog tenisača. Obojicu krase duža kosa i traka oko glave, čiji je prepoznatljivi znak i jednog od najboljih svih vremena, Španjolca Rafaela Nadala.

Što se tiče treninga u zimskom periodu, neće biti stanke, nastavlja se “punom parom”. Županijskim sredstvima stvoren je sportski hram u središtu Virovitice, u multifunkcionalnoj hali Međunarodnog sajma Viroexpo, a navedeni prostor ovom virovitičkom teniskom dvojcu bit će od velikog značaja.

– Uvjeti su odlični, imamo sve što nam je potrebno za odrađivanje kvalitetnih treninga. Želim ovim putem zahvaliti županu Igoru Androviću, dožupanu Mariju Klementu i direktoru sajma Viroexpo Bojanu Mijoku, koji su nam omogućili prostor i redovite treninge u zimskom periodu, kako bih što spremniji dočekao početak nove teniske sezone – zaključio je F. Viljevac.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”567560″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content