DVOSTRUKO VIŠE Grad Virovitica lani je obiteljima za rođenje djeteta isplatio 256.000 kuna

Grad Virovitica lani je isplatio 256.000 kuna s kojima je kroz naknadu za rođenje djeteta obradovao obitelji na području Virovitice i prigradskih naselja. Prema podatcima Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zahtjev za novčanu pomoć podnijeli su roditelji za ukupno 150 djece. U siječnju prošle godine Grad je udvostručio naknadu za novčanu pomoć pri rođenju djeteta, s 500 na 1.000 kuna po djetetu, odnosno po tisuću kuna više za svako novorođeno dijete u obitelji.

-Pomagat ćemo baš svako novorođeno dijete na području Grada, a one obitelji koje se nalaze u teškoj situaciji, pomagat ćemo dalje i putem socijalnih davanja – najavio je tada gradonačelnik Ivica Kirin, koji je naglasio važnost ovakvih demografskih mjera. Ovo je prva pomoć roditeljima, čim se dijete rodi, naglasio je I. Kirin, dok Grad na dva važna načina pomaže i dalje – konkretno, kroz sufinanciranje cijene boravka u vrtiću Cvrčak, prijevozom djece u školu, produženim boravkom u školama, stipendijama i slično, ali i podizanjem standarda odgojno-obrazovnih ustanova, a koji uključuje obnovu škola, vrtića, dvorana, igrališta te novu opremu.

Prioritet je to i za ovu godinu, doznajemo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti grada Virovitice. Sami roditelji ističu kako je svaka pomoć dobrodošla – novac za rođenje djeteta dobro će doći u podmirenju troškova pelena, proizvoda za higijenu, odjeće, opreme, početne mliječne hrane za dojenčad i slično, odnosno kod svih onih izdataka koje obitelj ima kada prinova s mamom stigne kući iz rodilišta. Podsjećamo, nema imovinskog cenzusa za dobivanje pomoći za rođenje djeteta – potrebno je samo podnijeti zahtjev u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti grada Virovitice. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content