MRTAV PIJAN Muškarac (26) vozio bicikl s 4.75 promila u krvi, otrijeznio se u policiji

Ilustracija, izvor: 123rf.com

Da je za neke Vincekovo bilo u znaku pravog ekstremizma uživanja u čašici pokazuje tjedna statistika PU virovitičko-podravske. Ona danas (ponedjeljak) donosi zanimljiv podatak o novom neslavnom rekorderu na području naše županije. PU je, naime, u priopćenju koje početkom tjedna šalju medijima izvijestila kako su prošlog ponedjeljka zabilježili najveću koncentraciju alkohola u organizmu vozača i to kod vozača bicikla starog 26 godina.

U trenutku kad ga je tijekom redovne kontrole policija zaustavila, imao je nevjerojatnih 4.75 g/kg alkohola u krvi i oko 22.20 sati vozio je bicikl u Čačincima. Budući da koncentracija od 3,5 promila u krvi već znači komatozno stanje, a neslavni rekorder je „probio“ i donju granicu smrtonosne koncentracije alkohola koja iznosi četiri promila, policiji nije ostalo ništa drugo nego ga što prije maknuti sa ceste i odvesti na triježnjenje u policijsku postaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Stiže mu „čestitka“ koja može iznositi i do 2.000 kuna, a može ostati i bez vozačke dozvole za automobil (ako je posjeduje), iako je zapravo bio uhvaćen na biciklu. Ove sankcije služe, poručuju u policiji, kao upozorenje svim biciklistima da poštuju prometne propise, a najviše čuvaju sebe i druge u prometu. Jer, kad zavire u čašicu i sjednu za volan bicikla, opasnost su za sve na cesti. (www.icv.hr)