ŠUTALO ZABLISTAO U POVRATNIČKOM NASTUPU Najboljim prvim poluvremenom ove sezone virovitički košarkaši srušili Bjelovar

Košarkaški klub VIRKA Virovitica u sklopu 12. kola A2 lige Sjever gostovao je u Bjelovaru kod istoimenog domaćina, koji se prije ove utakmice nalazio na petom mjestu ligaške ljestvice.

-Zonska obrana 3-2 funkcionirala je savršeno dok smo povremeno igrali match up zonu na njihovom najboljem igraču. Naš napad je bio jako tečan sa puno protoka lopte, a koševe smo postizali iz uvježbanih akcija – zadovoljan je nakon utakmice bio trener Dražen Lukša.

Fantastičnim prvim poluvremenom, kako kažu, i najboljim ove sezone, naši košarkaši nakon prvih 20 minuta otišli su na odmor sa 12 poena prednosti. U drugom poluvremenu domaća ekipa podiže agresivnost, ali to nije bilo dovoljno da promijeni tijek utakmice te virovitička ekipa iz Bjelovara putuje sa punim plijenom. Konačan rezultat bio je 78:85.

-Pred kraj utakmice vidio se umor kod mojih igrača što je rezultiralo približavanjem domaće ekipe na samo šest poena razlike, međutim ostali smo hladne glave i utakmicu rutinirano privodimo kraju. Isto tako želio bih pohvaliti sve svoje igrače, igrali su sa borbenošću i zalaganjem te su pokazali da su pravi tim – izjavio je Lukša.

Posebno veseli povratak Josipa Šutala, koji se nakon jedne polusezone u trakošćanskoj Labradi vratio u matični klub i postigao 21 koš.

Za KK VIRKA Virovitica nastupili su:

M. Manojlović, V. Golub (26), M. Ferenčević (21), R. Ključec, M. Petrović (6), J. Šutalo (21), L. Moslavac, D. Bunjevac, P. Fuis i Z. Petrović (11). Trener: Dražen Lukša.

U idućem kolu košarkaši Virovitice na domaćem terenu dočekuju ekipu Ivančice.

(www.icv.hr, mr, foto: ilustracija, M. Rođak)