POTPISALI UGOVORE Grad Virovitica ima 14 novih stipendista, mjesečno im pomaže sa 800 kuna

U prostorijama Gradske uprave danas (petak) su potpisani ugovori o stipendiranju.

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, njegovi zamjenici Vlasta Honjek-Golinac i Damir Marenić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. Planirano je 10 stipendija, ali s obzirom da su pojedini stipendisti imali jednak broj bodova, dodijeljeno je 14 stipendija, odnosno pet stipendija za studente prve godine i devet stipendija za više godine studija. Mjesečni iznos stipendije iznosi 800 kuna i prima se svih 12 mjeseci.

IMG 2793

– Nadam se da će ove stipendije pomoći studentima kao što su pomogle i prethodnim generacijama. Prema našoj evidenciji, od kad se dodjeljuju stipendije, od 2004. godine više od 200 stipendista je prošlo kroz sustav stipendiranja. Trenutno imamo 29 stipendista koji su već u sustavu i ovih novih 14, znači 43 studenta koje u ovom trenutku stipendira Grad Virovitica – istaknuo je pročelnik A. Bjelica. Dodao je kako će Grad Virovitica, ukoliko se ukaže potreba, kao i prijašnjih godina raspisati i novi natječaj za stipendiranje deficitarnih zanimanja.

Čestitku studentima, koji su postali novi stipendisti Grada Virovitice, uputio je gradonačelnik Ivica Kirin. Posebno im je čestitao na izboru fakulteta jer se radi o zahtjevnim i deficitarnim zanimanjima, te obećao kako će ih Grad nastaviti pratiti na njihovom putu.

IMG 2833

– Mogu reći da mi je bila čast sjediti s ovim mladim ljudima u istoj prostoriji jer su oni budućnost, ne samo našeg grada već i cijele Hrvatske. Nadam se da će se, dok oni završe svoje fakultete, popraviti situacija i na tržištu rada i da će ostati u svom gradu te da neće imati potrebu ići u druge zemlje.

Moramo se boriti da ih zadržimo ovdje, ali ne samo s plaćama, nego boljim standardom uopće. Moja želja je da se svi ovi mladi ljudi, kada završe svoje studije, vrate u svoj grad i ovdje zaposle – zaključio je gradonačelnik I. Kirin.

(www.icv.hr, bg, foto: virovitica.hr)

[g-gallery gid=”577205″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content