RAZVOJNA AGENCIJA VIDRA Ravnateljica Emina Kovač: Protekle godine ostvarili smo izniman uspjeh, a u novu godinu krećemo s još više entuzijazma

Krajem svake poslovne godine valja se prisjetiti svih uspjeha koji su ostvareni u proteklih 12 mjeseci i time zaključiti postojeću te sa zasluženim entuzijazmom krenuti u novu godinu.

Naime, za VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije 2019. godina bila je iznimno uspješna. U prilog tome svakako govori činjenica da je u prosincu 2019. VIDRA u provedbi imala 87 projekata ukupne vrijednosti 549.504.767,98 kuna te u pripremi 35 projekata ukupne vrijednosti 177.538.861 kuna.

Tijekom 2019. godine VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije kao regionalni koordinator i produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, potpisala je u srpnju projekt Tehničke pomoći u vrijednosti od 17,2 milijuna kuna, kojima se osiguravaju sredstva za rad regionalnog koordinatora do 2023. godine.

– To je ujedno i najveći ugovor koji je Razvojna agencija potpisala od svojeg postojanja te smo zahvalni Ministarstvu regionalnog razvoja koje nas je prepoznalo kao ključne dionike u povlačenju EU sredstava – istaknula je Emina Kovač, ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Najznačajniji projekti koji su tijekom 2019. godine bili u provedbi svakako su projekti koji se financiraju iz projekta Razvojni sporazum u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem ukupne vrijednosti veće od 200 milijuna kuna, a odnosi se na sljedeće projekte: Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu, Multifunkcionalna građevina za potrebe poljoprivrednih i gospodarskih manifestacija, Kuća čaja, oaza mira, uređenje Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad” te projekt Centar za kulturu zdravlja – dvorac Cabuna.

Isto tako, tijekom godine VIDRA je u suradnji s prihvatljivim prijaviteljima ostvarila izniman uspjeh prilikom prijave projekata na Javni poziv za energetsku obnovu javnih zgrada gdje je ukupno prijavljeno 16 energetskih obnova javnih zgrada i sve su uspješno i ugovorene.

– Kao Virovitičko-podravska županija ostvarili smo i najveći broj ugovora o sufinanciranju projekata, gdje je VIDRA pružila svu potrebnu tehničku i savjetodavnu pomoć potencijalnim prijavitelja te je uspješno prijavljeno, ali i sklopljeno 17 ugovora ukupne vrijednosti 9.611.868,60 kn od ukupno dodijeljenih 28 ugovora vrijednosti 14 milijuna kuna. Možemo reći da je više od 68 % potpisanih ugovora pripremila VIDRA – ponosno će ravnateljica Kovač.

GODINA OBILJEŽENA USPJEŠNIM PROJEKTIMA

U svibnju 2019. godine Virovitičko-podravska županija, osnovne i srednje škole s područja županije te drugi prihvatljivi prijavitelji u suradnji s djelatnicima VIDRA-e, prijavili su 13 projekata ukupne vrijednosti nešto više od 52 milijuna kuna na drugi poziv prekogranične suradnje Interreg V-A Hrvatska – Mađarska.

– Kao jedan od značajnijih projekata svakako bih izdvojila realizaciju treće faze Dvorca Janković u Suhopolju čime bi se nastavilo investicijsko ulaganje u obnovu Centra za posjetitelje – Dvorac Janković i posjetiteljima pružila dodatna turistička usluga, a to je wellness i spa u samom podrumu dvorca te vanjski bazen u Hotel Kurija u Kapeli Dvoru. U listopadu smo za svih 13 projekata zaprimili Odluke o administrativnom prolasku te većinu projektnih prijedloga očekujemo u provedbi u 2020. godini – rekla je ravnateljica VIDRA-e.

S obzirom na veliki broj projekata koji se nalaze u VIDRA-i teško je neke izdvojiti. Istaknuti su dogradnja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, energetske obnove škola, domova zdravlja, zgrade bolnice, projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi, izgradnja i opremanje 10 dječjih vrtića, izgradnja nerazvrstanih cesta, izgradnja Tehnološko-inovacijskog centra, pružanje pomoći u pripremi projekata za naše udruge s područja županije i dr.

– Na sve naše projekte smo ponosni i sigurni smo da ćemo i u 2020. godini temeljem ostvarenih rezultata opravdati povjerenje naših načelnika, gradonačelnika, Virovitičko-podravske županije kao osnivača i biti jednako uspješni – zaključuje E. Kovač.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content