VIRKA Virovitica u uzrastu M-13 razbila bjelovarski VEDI uz 41 koš Nikole Krstanovića, evo kako su odigrale preostale selekcije

Izuzetno bogat i naporan vikend imali su svi mlađi uzrasti Košarkaškog kluba VIRKA Virovitica, koji su istrčali na parket u dvije dvorane: u Križevcima u subotu, od uzrasta M-11 te M-15 i M-17, dok je ekipa M-13 odigrala zadnji susret u Virovitici i potvrdila odlazak na regionalno natjecanje s odlične druge pozicije, pogotovo ako znamo da im je to prva sezona u ligaškom natjecanje.

Težak zadatak selekcije M-11 u Križevcima

Najmlađi sudionici, dječaci M-11 na turniru MBL lige u Križevcima imali su težak zadatak protiv prvaka (Radnik Križevci – VIRKA Virovitica 36:32) te drugu utakmicu vidno umorni izgubili su od Mladosti iz Đurđevca 30:15, ali ostaju na četvrtom mjestu MBL lige, što je odličan uspjeh “klinaca” koji su po prvi puta zakoračili na parket dvorana, a to su:
I. Kozlinger, D. Gverić, A. Kečkiš, K. Farkaš, M. Fidušek, I. Prevedan, G. Denić, Š. Lukša B. Petrinović i I. Pažin. Trener: Antonio Pavlović.

Utakmica M-13 odigrana je u Virovitici protiv ekipe KK VEDI Bjelovar

KK VIRKA VIROVITICA – KK VEDI BJELOVAR 75-32

Visokim presingom po cijelom terenu i odličnom obranom virovitički “malci” pregazili su protivnika iz Bjelovara te ostvarili veliki uspjeh plasiravši se na poluzavršnicu regije, na kojoj će se boriti za odlazak na završnicu prvenstva Hrvatske. Za istaknuti je 41 koš Nikole Krstanovića, uz odličnu igru i svih ostalih “malaca”.

Nastupili: Luka Farkaš 3, Petar Špegelj 2, Gabriel Kečkiš 6, Dino Zubić 2, Antonio Tutić 2, Marko Krznarić 2, Emanuel Vidović 2, Marko Teskera 2, Teo Lorenzo Radović 13, Nikola Krstanović 41 i Karlo Pavoković. Trener: Hrvoje Dragičević.

U popodnevnim satima u Križevcima odigrana je sigurno i najatraktivnija i najbolja utakmica svih mlađih selekcija gdje su košarkaši – mlađi kadeti trenera Marina Ferenčevića tražili pobjedu protiv prvaka lige kako bi eventualno izborili plasman na regionalnu završnicu. Bila je to “luda” utakmica puna obrata, iz minus 19 do minimalnog vodstva te produžetka u kojem su na žalost kadeti VIRKE ostali “kratki” za dva ubačaja. Krajnji rezultat 98:94 u korist domaćina. Na žalost VIRKA bez tri ključna igrača Pažin-Mucak-Zidar koji zbog pet osobnih grešaka ostaju na klupi i ne mogu pomoći ekipi u produžetku. Izuzetno uzbudljiva i odlična igra obiju ekipa, uz više sreće Radnik ostaje prvak, a virovitički kadeti kroz iduće dvije utakmice s izravnim konkurentima Bjelovarom i Petrom Zrinskim će tražiti obje pobjede te će kroz ostale rezultate vidjeti što će se dogoditi u konačnom poretku ekipa.

Igrali i koševe postigli: Petar Fuis 14, Damjan Pažin 19, Samuel Prevedan 15, Ivan Mucak 31, Niko Gomerčić, Gabrijel Gašparić 2, Luka Bukvić, Matej Perić, Luka Zidar 13, Roko Duje Kalaš i Martin Novosel. Trener: Marin Ferenčević.

Nakon utakmice M-15, u istoj dvorani nastavili su igrači M-17 – stariji kadeti

KK RADNIK KRIŽEVCI – KK VIRKA VIROVITICA 76:52

Početak utakmice vrlo agresivan i na momente vrlo grub domaćin, kadeti Virke se nakon prvih pet minuta i time outa vraćaju u igru i s tri vezane trice Nikole Ferenčevića i koševa Roka Ključeca te se do poluvremena vraćaju na par koševa zaostatka. Ulaskom u treću četvrtinu pojačanom agresijom i tricama Radnik se odvaja na 14 razlike, a k tome dva igrača Virke izlaze s pet osobnih grešaka, nakon čega domaćin rutinski dovodi utakmicu kraju.

Unatoč tome dobra igra kadeta Virke za koju su igrali i koševe postigli: Nikola Ferenčević 20, Roko Ključec 11, Vjekoslav Koledić 10, David Bunjevac 8, Jakov Slavić 3, Edi Albreht i Ivan Žubrinić. Trener: Branko Ferenčević.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content