Virovitička tvrtka Degal tehnika sudjeluje u izgradnji jedinstvene nebeske šetnice u Hrvatskoj

Virovitička tvrtka Degal tehnika d.o.o. (u vlasništvu Tomislava Denića iz Virovitice i Ivice Galića iz Imotskog) dio je jedinstvene priče u Hrvatskoj. Naime, sudjeluju u izgradnji tzv. skywalka, nebeske šetnice u Parku prirode Biokovo. Riječ je o luku koji će biti prekriven staklom i nalaziti se 12 metara od ruba litice visoke 1228 metara te jedinom takvom u Hrvatskoj. Posjetitelji Parka prirode tako će imati priliku uživati u nevjerojatnom pogledu na more, ali i doživjeti biokovske stijene iz ptičje perspektive.

Degal 3 Custom
Foto: Degal tehnika

Kako bi šetnica „ostala“ u zraku, važno je bilo dobro osmisliti i realizirati konstrukciju. A upravo za betonsku konstrukciju šetnice bila je zadužena virovitička tvrtka. Njih je angažirala tvrtka Reliance d.o.o., koja je nositelj radova na izgradnji ovog objekta.

– Tvrtka Degal tehnika d.o.o. angažirana je oko izvođenja radova na pripremi gradilišta, izgradnji betonske konstrukcije te izgurivanju cijele betonske konstrukcije koja teži oko 550 tona na njeno predviđeno mjesto – kažu nam iz Degal tehnike. Zbog same prirode šetnice, odnosno potrebe da ona „lebdi“ u zraku, izgradnja konstrukcije nije bila lak zadatak.

Degal 2 Custom
Foto: Degal tehnika

– Cijela betonska konstrukcija luka ojačana je tehnologijom prednaprezanja betona, kako bi izdržala sve sile i težine kojima je opterećen luk, a koji stoji u zraku iznad litice. Cijela konstrukcija je izgrađena na platou pokraj litice te je tehnologijom nagurivanja lansirana 12 metara nad kanjon – objašnjavaju iz ove virovitičke tvrtke kojoj će ovaj poslovni pothvat zaista obogatiti portfolio. (www.icv.hr, ml)

Degal 1 Custom
Foto: Degal tehnika
degaal Custom
Foto: Facebook Jadranovo d.o.o.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content