Boris Čagalj na radionici u Poduzetničkom inkubatoru VPŽ: Ciljane skupine poduzetnika iz županije mogu ostvariti kredite do 2 milijuna kuna po nula posto kamata

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) je održana radionica na temu “Program poticanja mladih, žena i poduzetnika početnika”.

Na već spomenutoj radionici, koja je održana u organizaciji Virovitičko-podravske županije, nazočni su doznali što je sve potrebno da bi dobili “kredite od nula posto kamata”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Župan Igor Andrović prije desetak dana potpisao je ugovor o suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj o sufinanciranju kamatne stope na kredite, tako da će kamata kredita za ciljane skupine iznositi 0 posto, odnosno 2 posto kamate poduzetnicima sufinancirat će Virovitičko-podravska županija, a prihvatljivi prijavitelji su trgovačka društva, obrti i OPG-ovi, s naglaskom na mlade poduzetnike (do 40 godina starosti vlasnika ili nositelja OPG-a), poduzetnike početnike (oni koji posluju manje od dvije godine) i žene poduzetnice, odnosno one koje imaju više od 50 posto vlasničkog udjela.

-Glavna tema današnje radionice je financiranje mladih, žena i poduzetnika početnika u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje su Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Virovitičko-podravska županija zajedničkom suradnjom, uz subvenciju Županije došli do beskamatnih kredita za ovu ciljanu skupinu. Uz glavnu temu radionice, nazočni su se mogli upoznati i s ostalim programima Hrvatske banke za obnovu i razvoj o mogućnostima financiranja poljoprivrede, javnih institucija i svega ostaloga – rekao je Boris Čagalj, voditelj Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Slavoniju i Baranju.

Prihvatljive aktivnosti su: ulaganja u osnovna sredstva, materijalnu i nematerijalnu imovinu, modernizacija poslovanja, uvođenje novih tehnologija, povećanje kapaciteta (uključujući i turističke), razvoj i uvođenje novih proizvoda i usluga, poticanje zapošljavanja, ali i za obrtna sredstva najviše 30 posto od ugovorenog iznosa kredita.

-Još jednom naglašavam da smo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom došli do toga da poduzetnici iz županije, ciljane skupine mogu ostvariti kredite do 2 milijuna kuna po nula posto kamata – zaključio je Čagalj.

Cilj programa je poticanje razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, a među nazočnima na današnjoj radionici, između ostalih, bila je i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, Emina Kovač te direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”582551″]