Boris Čagalj na radionici u Poduzetničkom inkubatoru VPŽ: Ciljane skupine poduzetnika iz županije mogu ostvariti kredite do 2 milijuna kuna po nula posto kamata

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) je održana radionica na temu “Program poticanja mladih, žena i poduzetnika početnika”.

Na već spomenutoj radionici, koja je održana u organizaciji Virovitičko-podravske županije, nazočni su doznali što je sve potrebno da bi dobili “kredite od nula posto kamata”.

Župan Igor Andrović prije desetak dana potpisao je ugovor o suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj o sufinanciranju kamatne stope na kredite, tako da će kamata kredita za ciljane skupine iznositi 0 posto, odnosno 2 posto kamate poduzetnicima sufinancirat će Virovitičko-podravska županija, a prihvatljivi prijavitelji su trgovačka društva, obrti i OPG-ovi, s naglaskom na mlade poduzetnike (do 40 godina starosti vlasnika ili nositelja OPG-a), poduzetnike početnike (oni koji posluju manje od dvije godine) i žene poduzetnice, odnosno one koje imaju više od 50 posto vlasničkog udjela.

IMG 3561

-Glavna tema današnje radionice je financiranje mladih, žena i poduzetnika početnika u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje su Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Virovitičko-podravska županija zajedničkom suradnjom, uz subvenciju Županije došli do beskamatnih kredita za ovu ciljanu skupinu. Uz glavnu temu radionice, nazočni su se mogli upoznati i s ostalim programima Hrvatske banke za obnovu i razvoj o mogućnostima financiranja poljoprivrede, javnih institucija i svega ostaloga – rekao je Boris Čagalj, voditelj Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Slavoniju i Baranju.

Prihvatljive aktivnosti su: ulaganja u osnovna sredstva, materijalnu i nematerijalnu imovinu, modernizacija poslovanja, uvođenje novih tehnologija, povećanje kapaciteta (uključujući i turističke), razvoj i uvođenje novih proizvoda i usluga, poticanje zapošljavanja, ali i za obrtna sredstva najviše 30 posto od ugovorenog iznosa kredita.

IMG 3566

-Još jednom naglašavam da smo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom došli do toga da poduzetnici iz županije, ciljane skupine mogu ostvariti kredite do 2 milijuna kuna po nula posto kamata – zaključio je Čagalj.

Cilj programa je poticanje razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, a među nazočnima na današnjoj radionici, između ostalih, bila je i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, Emina Kovač te direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”582551″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content