FOTO Uspješno provedena vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke

U petak je provedena vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke. U vježbi su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, policijski službenici Policijske postaje Slatina, DVD Čačinci s K9 timom (vatrogasac i pas tragač) te indirektno Dom zdravlja.

Nakon što je dežurni portir uočio požar, izvršena je evakuacija djelatnika banke te su preko broja za hitne službe 112 pozvani vatrogasci. Vatrogasci su ubrzo stigli sa četiri vozila, zapovjednim, navalnim, auto-ljestvom i kombi vozilom. Po okupljanju evakuiranih djelatnika banke na zbornom mjestu uočeno je kako nedostaje pet djelatnika. S obzirom da je banku, fiktivno, već dosta zahvatila vatra i prostorije su bile pune dima, te se djelatnici s drugog kata zgrade nisu mogli samostalno izvući, vatrogasci su te djelatnike evakuirali pomoću auto-ljestava.

Vježbom su zapovijedali zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus i njegov zamjenik Tomislav Uher, a promatrala ju je i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, koja je istu ocijenila uspješnom. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”582705″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content