MOTIVI IZ SVAKODNEVICE “The Party Is Over” Olivera Bešića osvojilo srebro na međunarodnom foto natječaju u Sloveniji

Poznati i nagrađivani virovitički fotograf Oliver Bešić na listu svojih nagrada upisao je još jednu: na međunarodnom natječaju Pannonia Reflections 2019., koji je održan u Sloveniji osvojio je srebro u kategoriji ‘Open Colour’.

Na ovaj popularan međunarodni natječaj pristiglo je 6006 fotografija, a sudjelovalo je 365 autora iz čak 55 zemalja, čime uspjeh Virovitičanina Olivera Bešića dodatno dobiva na važnosti. Oliverove fotografije, osim što su po tehničkim specifikacijama izvrsne, uvijek donose i pozadinu, kontekst, priču, po čemu je njegov rad prepoznatljiv i izvan granica Lijepe Naše.

IMG 20200207 192025

Pitali smo ga, što mu znači ova nagrada.

-Nagrada mi puno znači, jer je izborena u velikoj konkurenciji fotografija iz cijelog svijeta. Veselim se što je žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz područja fotografije prepoznao moj uradak kao konkurentan. Osim nagrađene fotografije, salon je prihvatio još nekoliko mojih uradaka.

DSCN7380

Smatram da je lako fotografirati na egzotičnim lokacijama diljem kugle zemaljske, a puno je teže pronaći zanimljiv motiv na lokalnoj razini koja možda sama po sebi, uvjetno rečeno, i nije tako fotogenična. Dakle, valja širom otvoriti oči jer se motivi nalaze posvuda oko nas, samo ih treba znati prepoznati – iz iskustva kaže Oliver Bešić. (www.icv.hr, foto: O. Bešić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content