Ovog vikenda na Virkasu pogledajte “Bliskost” i “GospOUdinNOUbadi”

Ovog vikenda u sklopu Virkasa vas očekuju dvije nove predstave. U subotu, 22. veljače od 19:30 sati na kazališne daske dolazi drama patrika Marbera “Bliskost”, a donosi ju NPTK Zoran Radmilović Zaječar.

“Bliskost” progovara o partnerskim odnosima i njihovoj tamnoj strani koja je toliko prisutna u našim životima, a opet tako vidljivo odsutna na kazališnim repertoarima. Junaci ove predstave, u sebičnoj želji da dobiju više nego što već imaju i što ih čini sretnima, tragaju za nečime uvjetno boljim te ih to na kraju dovodi do situacije u kojoj izgube sve. Ova predstava na ironičan način prikazuje današnje shvaćanje ljubavne veze i vjerojatno postavlja najvažnije pitanje – zašto se bojimo bliskosti? Je li potpuna bliskost uopće moguća i ako jest, koliko dugo ona može trajati?

U nedjelju, 23. veljače od 19:30 sati na repertoaru je “GospOUdinNOUbadi” Saše Anočića, Teatra EXIT i AUK u Osijeku.

“GospOUdinNOUbadi” predstavnik je svih malih ljudi koji u cijelome ovome besmislu što nas okružuje, ne traži samo smisao kojega nema, već se usuđuje tražiti i nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Naš mali, veliki junak u istome danu ostaje bez posla i djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez mamine i svoje kućice ukoliko ne dostavi dokaz da ona pripada njemu. Njega Pritišće lokalni tajkun Grabijel Gramzivić koji se kućice želi dokopati. GospOUdinNOUbadi prisiljen je boriti se protiv moćnih neprijatelja: birokracije, nepotizma i naročito opasnoga gospodina Nihilizma. Hoće li on u toj bici pobijediti ili će postati samo još jedan broj u nizu onih koji su izgubili baš sve?! Smijući se besmislu, pitamo se možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek, pa makar to bilo i u kazališnoj predstavi. (www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content