PRI KRAJU RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG VRTIĆA U SVETOM ĐURĐU Novi vrtić omogućit će zaposlenje pet novih djelatnika i osigurati boravak za 32 mališana

Bliže se kraju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Sveti Đurađ, što raduje sve mještane. Ovim projektom bit će osigurana bolja infrastruktura i potrebna oprema za odvijanje predškolskog odgoja u naselju Sveti Đurađ i okolnih ruralnih naselja.
Realizacija ovog važnog projekta donosi dugoročnu korist za zajednicu. Provođenjem redovitog cjelodnevnog odgoja u vrtiću uspostavit će se bolji odgoj i naobrazba djece iz ruralnih područja, čime će se osigurati njihovo lakše uključivanje u program osnovne škole.

VRTIC đurađđ MOSLAVAC Custom

DVIJE MJEŠOVITE SKUPINE

– Za djecu i roditelje prigradskih naselja, u ovom slučaju Svetog Đurđa, ovaj će vrtić biti od velike važnosti jer će se tako djeca uključiti u sustav predškolskog odgoja, a to ujedno znači i bolju socijalizaciju, odnosno pripremu djece prilikom uključenja u programe osnovne škole. Tendencija Europske unije je da se što više djece uključi i da budu obuhvaćena organiziranim predškolskim odgojem i da to bude na nekih 98 posto, dok smo mi u Virovitičko-podravskoj županiji na otprilike 25 posto tog obuhvata djece u ustanovama predškolskog odgoja – rekla nam je Sandra Moslavac, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Virovitica.

Ciljana skupina projekta su djeca s ruralnog područja i njihovi roditelji. U novom vrtiću mjesto će imati 32-oje djece, kroz dvije odgojne skupine – mješovitu skupinu djece jasličke dobi i mješovitu skupinu djece vrtićke dobi. – Svakako će ovim projektom biti zadovoljene potrebe svih, a osobito roditelja, koji će biti sretni i zadovoljni te će moći mirno otići na posao znajući da je njihovo dijete zbrinuto. Mješovitu skupinu djece jasličke dobi pohađat će 12-ero mališana, dok će mješovita skupina djece vrtićke dobi brojati 20-ero mališana – dodala je Moslavac.

Realizacijom projekta izgra-dnje dječjeg vrtića u Svetom Đurđu planirano je zapošljavanje pet novih djelatnika kako bi se omogućio kvalitetan rad vrtića.

vrtic đurađ 1 Custom

PODRUČNI VRTIĆ

Projekt vrijedan 5.090.285 kuna sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

– Dječji vrtić u Svetom Đurđu naš je područni objekt, tako da će Grad Virovitica sufinancirati boravak djece. Svakako moram naglasiti da bi se proširenjem kapaciteta, u cilju zadovoljavanja kriterija Europske unije, kako u Svetom Đurđu, tako i u preostalih 10 vrtića u Virovitičko-podravskoj županiji, uvelike trebala rasteretiti naša lista čekanja – zaključila je Moslavac.

Zadovoljan je i Ivan Čavarušić, predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ, naglašavajući kako je ovo spas za sve one roditelje koji nemaju bake, djedove ni druge članove obitelji, a koji zaposlenim supružnicima mogu pomoći u čuvanju djece. Osim za njih, novi vrtić važan je za cijelu zajednicu, naglašava.

– Bit će osigurana i nova radna mjesta, uz odgojiteljice, posao će imati spremačica i kuharica, što je veliki napredak za naše naselje, ali i za Grad Viroviticu – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivan Čavarušić. Uputio je zahvalu bivšem ministru poljoprivrede, saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću koji je podržao ovaj projekt i njegovo financiranje te gradonačelniku Ivici Kirinu jer su uložili veliki trud da ovaj projekt zaživi.

INVESTICIJA KOJOJ SE UZ RODITELJE NAJVIŠE RADUJU MALIŠANI

Izgradnju dječjeg vrtića za 32 mališana u Svetom Đurđu, na mjestu stare škole, s radošću su dočekali roditelji, ali i svi mještani, koji pozdravljaju potporu Grada u ovom njima važnom projektu. Veliko zadovoljstvo novim dječjim vrtićem u Svetom Đurđu izrazile su obitelji Šuprinović i Vuković.

– Jedva čekamo svibanj, kada kreću upisi. Suprug i ja smo zaposleni, tako da će nam ovo uvelike olakšati odlazak na posao jer ćemo znati da je naše dijete zbrinuto i da će proći kvalitetan predškolski sustav – rekla nam je Naomi Šuprinović, majka malenog Patrika.

vrtić đurađ naomi i patrik Custom

– Kada smo saznali da će u našem mjestu „niknuti“ novi dječji vrtić, doživjeli smo veliko olakšanje. Vrlo smo sretni i zadovoljni jer će naše dijete uz kvalitetan rad s odgojiteljicama postići bolju socijalizaciju i tako se lakše upisati u osnovnu školu, kada za to dođe vrijeme – s velikim osmjehom na licu rekla nam je Maja Vuković, majka malenog Matije.

vrtic đurađ maja i matija Custom

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content