U crkvi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu četiri para obnovila bračna obećanja

Na nedjeljnoj župnoj misi u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Milanovcu svoja bračna obećanja obnovila su četiri para, koji obilježavaju okrugle obljetnice bračnog života. Riječ je Franji i Cvijeti Geist iz Milanovca, koji su 65 godina u braku, Franji i Mariji Ciraki iz Svetog Đurđa, koji su 50 godina u braku, Zdravku i Božici Osterman iz Svetog Đurđa, koji su 40 godina u braku te Bojanu i Ivani Bezak iz Svetog Đurđa, koji su 10 godina u braku.

U prigodnoj propovijedi župnik velečasni Josip Homjak protumačio je Isusov govor kako nije došao dokinuti zakon i proroke. Osvijestio je prisutnim vjernicima vrijednost i suvremenost Božjih zapovjedi te ih pozvao da potaknuti Isusovim upozorenjem, kako nema spasenja za njegove učenike ako njihova pravednost i vjera ne budu veće od pravednosti farizeja i pismoznanaca, da Boga prihvate iskrenim srcem i budu mu vjerni.

Podsjetio je kako Biblija često uspoređuje odnos Boga i izabranog naroda slikom zaručnika i zaručnice u čijem se odnosu pretpostavlja iskrena ljubav i vjernost.

Na koncu je čestitao obiteljima na njihovim obljetnicama i zaželio im još puno sretnih godina zajedničkog života i Božjeg blagoslova po zagovoru Svete obitelji. (www.icv.hr, mš)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content