Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica započela s projektom “Mobilnost za stare i nemoćne je važna”

Udruzi invalida rada i ostalih osoba s invaliditetima Virovitica, koja pokriva grad Viroviticu i općine Gradina, Lukač, Suhopolje, Špišić Bukovica i Pitomača, na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobren je projekt “Mobilnost za stare i nemoćne je važna”.

Cilj projekta je pomoć starim i nemoćnim osobama, koje su prometno izolirane, a uz pomoć osobe koju je udruga angažirala lakše dođu do trgovine, liječnika, u posjet groblju i slično. Projekt se provodi uz pomoć Centra za socijalnu skrb Virovitica, koji je pomogao Udruzi invalida rada da pronađu korisnike projekta.

-Do korisnika smo došli, osim uz pomoć Centra za socijalnu skrb, i putem plakata i letaka, koje smo tiskali za ovu priliku. Uz već postojeće korisnike, u projekt se mogu uključiti i novi korisnici – rekla nam je predsjednica Udruge Marija Kelečić.

U sklopu projekta koji traje od 1. prosinca 2019. do 30. studenoga 2020. godine zaposlena je jedna osoba koja s privatnim automobilom obilazi i prevozi korisnike. Osigurana su sredstva za gorivo i održavanje automobila. Radno vrijeme osobe koja obilazi i prevozi korisnike je “klizno”. Ukupni iznos predviđen za projekt je 110.000 kuna.

– Naša Udruga već 15 godina ulaže u slične projekte, s kojima olakšavamo svakodnevni život, ne samo naših članova, već svih kojima je potrebna pomoć u životu, a tu su na prvom mjestu stari i nemoćni – zaključila je predsjednica Kelečić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content