ŽUPANIJSKA PODRUŽNICA Udruga Veliko srce Malom srcu ove godine prikuplja novac za AVD za školu u Suhopolju

Županijska podružnica Udruge Veliko srce Malom srcu i ove godine svoje sudjelovanje na Viroexpu iskoristit će kako bi građane potaknula na dobro djelo. Naime, skupljat će dobrovoljne priloge za kupnju važnog AVD uređaja, a koji žele pokloniti Osnovnoj školi u Suhopolju.

Riječ je o uređaju koji doslovno spašava živote. AVD je mobilni vanjski automatski  defibrilator koji na brz i jednostavan način omogućuje reanimaciju osobe sa srčanim zastojem. Cijena mu je oko 14.000 kuna.

IMG 12dc7e259601956888093fbd264e8687 V

-U slučaju da dijete ili odrasla osoba padne u nesvijest, uređaj će sam procijeniti kakav je srčani ritam, ako treba pustiti srčani impuls te sam započeti reanimaciju dok ne stignu liječnici. Koriste ga osobe koje su prošle edukaciju i uistinu je neprocjenjiv u slučaju srčanog zastoja – kaže Irena Gros, predsjednica županijske podružnice ove humanitarne Udruge koja okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

ŽELE UREĐAJ ZA SVAKU ŠKOLU

Zahvaljujući ovoj Udruzi i dobročiniteljima, dosad su kupljena dva AVD uređaja i poklonjena su Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici.  Udruga tako nastavlja svoju ozbiljnu misiju.

-Cilj nam je svake godine kroz naše akcije prikupiti dovoljno sredstava da ovaj vrijedni uređaj dobije svaka škola na našem području. Zato pozivamo sve ljude dobre volje, obrtnike, privatnike, velike tvrtke, sve koji mogu, da svojim prilogom na Viroexpu pomognu ovu akciju, kako bismo Osnovnoj školi Suhopolje mogli dati ovaj vrijedan poklon – pozvala je I. Gros.

srce
foto: arhiv Udruge Veliko srce Malom srcu

Županijska podružnica Udruge, iako nova, danas ima oko 150 članova i lani je imala čast biti domaćinima godišnjeg druženja svih članova, roditelja i djece s urođenim srčanim greškama, među kojima je bio i predsjednik Udruge, poznati i omiljeni pedijatrijski kardiokirurg  dr. Dražen Belina, a koji je sudjelovao i u povijesnoj operaciji razdvajanja poznatnih sijamskih blizanki Valentine i Kristine Tambolaš.

Udruga upravo kroz druženja, humanitarne aktivnosti, savjetovanje i brigu nudi kvalitetnu podršku članovima koje povezuje ista priča: ona o malim, hrabrim srcima koja su već u startu svog života dokazala da su borci. (www.icv.hr, mlo, foto: Facebook Irena Gros, Udruga Veliko srce Malom srcu)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content