Djelatnici Flore VTC počeli s predsezonskim održavanjem: Uređuju kružne tokove, orezuju stabla, a uskoro kreću sa sadnjom na novom trgu

Djelatnici gradske tvrtke Flora VTC ovih dana počeli su s predsezonskim radovima na zelenim površinama na području grada Virovitice. Među prvim radovima na popisu im se nalazi prihrana stabala i njihovo orezivanje. Tako trenutno orezuju drvorede u Ulici Matije Gupca te u Milanovcu. Prije same proljetne sadnje cvijeća i ukrasnog bilja, koja će krenuti u svibnju, predsezonski radovi uključuju i uređenje kružnih tokova, odnosno mijenjanje kamena i čišćenje trajnica. Na proljeće će, kažu iz tvrtke, početi sa sadnjom cvijeća na 1100 kvadrata površine koje redovno svake sezone mijenjaju.

NOVE ZELENE POVRŠINE

Uskoro se očekuje završetak radova na novom trgu između Osnovne škole Vladimir Nazor, Učeničkog doma i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Riječ je o projektu vrijednom 3,7 milijuna kuna u sklopu kojeg će se popločiti javne površine, postaviti javna rasvjeta, nove klupe, kao i ostala urbana komunalna infrastruktura, a uz to i urediti zelene površine. Tako će, sredinom mjeseca kada se završe glavni radovi, djelatnici Flore VTC krenuti sa sadnjom 30-ak stabala i grmlja te sijanjem trave.

– Ovaj trg je predviđen kao mjesto za okupljanje i razonodu djece. Naime, u tri odgojno-obrazovne ustanove oko trga gravitira oko 1.000 djece te će tako trg biti odlično mjesto za odmor, igru, šetnju i druženje – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

MG 5820 Custom

USKRSNO UREĐENJE GRADA

Krajem mjeseca grad će poprimiti blagdansko ruho, naime Kreativna udruga Unikat i Grad Virovitica ponovno će ukrasiti ulice i trgove uskrsnim motivima.

– Ove ćemo godine premjestiti centralni postav na šetnicu kod Gimnazije, gdje ćemo napraviti veliki ukrašeni prostor s eksponatima. Bit će ograđen slamom i ondje će se djeca moći igrati. Iskoristit ćemo velik broj prošlogodišnjih ukrasa, neke ćemo doraditi, a napravit ćemo i nove. Uredit ćemo veliki luk s proljetnim cvijećem, a napravit ćemo i kutak za slikanje – rekla nam je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, dodavši kako će se u ukrašavanje grada i ove godine uključiti mališani iz Dječjeg vrtića Cvrčak. Uskrsno ruho Virovitica će poprimiti netom prije Uskrsnog sajma čije se održavanje planira 28. ožujka.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content