FOTO Virovitičke košarkašice do devet godina starosti treće u Regionalnoj ligi Sjever, Lavinija Subota najbrža u vođenju lopte

Iako se košarkašice Virovitice do devet godina starosti ove godine natječu u Regionalnoj ligi Sjever zajedno s ekipama dječaka i mješovitim ekipama u istom godištu, odigrale su nekoliko zapaženih utakmica protiv ekipa iz Koprivnice i Bjelovara.

U odlučujućoj utakmici za odlazak na završnicu, koja je odigrana u Koprivnici, poražene su od mješovite ekipe iz Koprivnice rezultatom 22:7 te se nisu uspjele plasirati na završnicu prvenstva Regije Sjever koja obuhvaća pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Virovitičke košarkaške nade odlično su ušle u utakmicu i do poluvremena utakmicu držale u egalu, no kada se u trećoj četvrtini kompletirala petorka Koprivnice s dva dječaka, istovremeno nisu više mogle pratiti nešto brže dječake.

U prve dvije četvrtine “čelična” obrana hrabro se nosila i u začecima prekidala napade, a u strijelce su se upisale Mia Milković, Lavinija Subota, Ana Lesić i Tessa Luna Keserica, a kada je iz solo prodora koš zabila Katarina Kanjka na trenutak se učinilo da ćemo možda prisustvovati velikom iznenađenju. Ipak, u drugom dijelu Koprivnica je djelovala brže i slomila do tada odličnu obranu. U strijelce se uspjela upisati i Olja Radulović, no to naravno nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Na kraju utakmice dobile su veliki pljesak od brojnih navijača koji su ih došli bodriti zadovoljni zalaganjem i borbom svojih miljenica.

Koprivnica – ŽKK Virovitica 22:7

Za ŽKK Virovitica nastupile: Ana Lesić, Tessa Luna Keserica, Tea Pospišil, Lavinia Subota, Katarina Kanjka, Larisa Vrančić, Olja Radulović, Iskra Ivček i Mia Milković.

Između utakmica su održane igre gdje su Virovitičanke pokazale raskoš svog talenta, a posebno se istaknula Lavinija Subota ostvarivši pobjedu u brzom vođenju lopte i plasirala se na završnicu.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)