Godišnja skupština DVD-a Crkvari: Cilj je probuditi mjesto zajedničkim radom svih kolektiva

Jedno od najmanjih orahovačkih prigradskih naselja Crkvari, najbogatije je društvenim radom, jer u tom malom mjestu radi čak tri kolektiva: KUD Crkvari, Mjesni odbor i dobrovoljno vatrogasno društvo.

Iako se u svim društvima isprepleću isti ljudi, svako za sebe daje svoj veliki obol društvenom buđenju svojih žitelja. Kao i u svakoj maloj sredini, i u Crkvarima je vatrogasno društvo pokretač mnogih aktivnosti, a potvrđeno je to i na održanoj godišnjoj skupštini.

-Prije svega vodimo brigu o opremljenosti naših operativaca i samog društva, pa smo tako dobili novih 10 radnih odijela te organizirali nekoliko akcija uređenja vatrogasnog spremišta i okoliša. S našim društvima s kojima dijelimo i radni prostor, nastojimo organizirati sadržaje u kojima je cilj uključiti što veći broj mještana. Hvala Gradu i drugim donatorima na velikoj podršci – rekao je predsjednik Ivica Podboj naglasivši kako su crkvarački vatrogasci u proteklom periodu izašli na dva požara stambenih objekata te se odazvali vježbi iznenađenja od strane 112:

Ivica Podboj predsjednik DVD a Crkvari Custom

-U narednom periodu želja nam je još pojačati opremu, nabaviti ono što nam nedostaje, a velika akcija bit će izgradnja montažne garaže za vatrogasno vozilo. I dalje ćemo biti aktivni u organizaciji raznih sadržaja s našim društvima, jer to je najmanje što za svoje mjesto možemo učiniti – zaključio je Podboj.

Rad Društva pohvalili su u ime VZ VPŽ zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina, počasni predsjednik VZ Orahovica Petar Čačinović te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content