Grad Virovitica objavio preporuke i obavijest u vezi prevencije i zaštite od koronavirusa 

Grad Virovitica objavio je priopćenje vezano uz aktivnosti oko zaštite od koronavirusa, a koje prenosimo u cijelosti.

“Nastavno na medijske napise o privremenim aktivnostima oko zaštite od koronavirusa od strane osnivača odgojno-obrazovnih ustanova (u dječjim vrtićima i osnovnim školama), u ovom slučaju Grada Virovitice, obavještavamo vas da je sukladno dopisu i preporukama Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grad Virovitica u svojim ustanovama odgoja i obrazovanja uveo pojačane higijenske mjere u svrhu sprečavanja širenja korona virusa. U svim objektima vrtića i škola osigurane su dovoljne količine higijenskih potrepština (dezinficijensa, papira za ruke i tekućeg sapuna). Djeca, odgojitelji, nastavnici te ostalo nenastavno osoblje upućeno je na primjenu općih mjera zaštite te su svi upoznati s obavijestima i preporukama postupanja Zavoda za javno zdravstvo.

Zavod za javno zdravstvo svim je ustanovama odgoja i obrazovanja dostavio potrebne materijale te preporuke za postupanje u odgojno-obrazovnim ustanovama. Isto tako putem Grada Virovitice Ministarstvo znanosti i obrazovanja redovito dostavlja aktualne preporuke Ministarstva zdravlja.

– Ovim putem molim građanstvo da ne šire paniku i dezinformacije u vezi prevencije i zaštite u odgojno-obrazovnim ustanovama kao niti, općenito, u prostorima javnih zgrada i javnih okupljanja. Trenutno su poduzete sve mjere sukladno naputcima i preporukama Ministarstva zdravlja te molimo da se svi pridržavaju općih mjera zaštite. Posebno napominjemo da sve osobe koje su bile u područjima koja su žarišta epidemije OBAVEZNO obavijeste svog nadležnog liječnika ili Zavod za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije, izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Opće mjere zaštite:

  • češće pranje ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,
  • nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblja, učenika, djece i osoba u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je stalno podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

  • redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola,
  • kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju bacite u koš za otpad te operite ruke,
  • izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koje imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah.”

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content