Temeljni ogranak UHDDR Bakić održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer (subota) je Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bakić, u bakićkom Vatrogasnom domu, održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su nazočili brojni članovi i gosti.

Skupštinu je otvorio predsjednik Temeljnog ogranka Ivica Pavin pozdravivši sve nazočne te im se zahvalio na dolasku, a nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, podnio je iscrpni izvještaj o radu u proteklom razdoblju kao i financijsko izvješće za isto razdoblje. Također, predsjednik Pavin izvijestio je nazočne članove o planu rada i financijskom planu za tekuću godinu. Sva izvješća jednoglasno su usvojena od strane prisutnih članova.

Uslijedila je pozdravna riječ gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja, ostalih prijateljskih udruga, te institucija, među kojima i predsjednik Gradske organizacije UHDDR grada Slatine Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, stožerni brigadir Josip Černi, izaslanik slatinskog gradonačelnika Marin Kokorić, te predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

IMG 6261

U tim su se obraćanjima, uz pohvale Temeljnom ogranku na uspješnom radu u protekloj godini, mahom čule riječi ponos, domovina, sloga i zajedništvo, vrijednosti koje se među braniteljskom populacijom malo gdje u Hrvatskoj čuvaju kao na slatinskom području na kojemu hrvatski branitelji čine sve da se ne zaboravi žrtva koju su podnijeli za oslobađanje okupiranog dijela slatinskog područja ali i cijele domovine, a kako je istaknuto u prigodnim govorima, Gradska organizacija UHDDR grada Slatine i njeni temeljni ogranci će istinu o Domovinskom ratu moći čuvati i prenositi nadalje uz potpunu podršku Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.

Posebno je emotivno bilo obraćanje ratnog zapovjednika, stožernog brigadira Josipa Černija, kako je sam istaknuo, malog čovjeka ovog pitomog bakićkog kraja, a koji je također na jučerašnjoj skupštini potpisao pristupnicu i svrstao se među članove TO UHDDR Bakić. Tom je prigodom predsjedniku Ivici Pavinu uručio sliku dobivenu na obilježavanju 10. obljetnice 64. samostalnog bataljuna ZNG i 136. brigade HV, a koja će u novom prostoru udruge simbolično podsjećati na te dane ponosa i slave.

Predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin zahvalio se svima koji su sudjelovali u radnim akcijama kod postavljanja stambenog kontejnera u kojima će ubuduće biti smještene prostorije ogranka, ali i Gadu Slatini koji im je taj kontejner ustupio, te Župi sv. Barbare sladojevačkom i župniku vlč. Dariju Šimiću koji je ustupio dio župnog zemljišta za postavljanje spomenutog kontejnera. Posebnu zahvalu Pavin je uputio Borisu Ćutiću, majstoru koji je odradio veći dio posla na uređenju stambenog kontejnera, te mu čestitao na učlanjenju u bakićki TO UHDDR-a ujedno mu uručivši jaknu s oznakama Udruge. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”583722″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content