FOTO U Podravcu iz Sopja optimistični, trener Tolo: Uvjeren sam da smo s ovom ekipom konkurentni svim županijskim prvoligašima

Jesenski dio natjecanja u 1. županijskoj nogometnoj ligi Podravac iz Sopja je završio na posljednjem 14. mjestu, sa samo jednim osvojenim bodom.

Taj bod je osvojen u posljednjem kolu na gostovanju u Sladojevcima, gdje je momčad iz Sopja svojom srčanošću sustigla prednost domaće Slavonije od 3:1 i 4:2 i došla do boda rezultatom 4:4. U nekoliko utakmica Podravac je bio nadomak osvajanju boda, ali je on osvojen tek na kraju polusezone.

Tijekom zimske pauze za trenera je doveden iskusni Mario Tolo iz Suhopolja, a donekle je osvježen i igrački kadar. U klub se vratila većina nekadašnjih igrača koji su ponikli u klubu. Konkurenciju su dodatno pojačali iskusni Antonio Kušen i Zdenko Lončarek.

IMG 4562

U pripremnom razdoblju Podravac je pokazao da će biti ozbiljan konkurent u borbi za opstanak u ligi. Nisu se opterećivali bodovnim zaostatkom, jer prvi susjedi na tablici imaju osam, odnosno deset bodova više. U Sopju su se tješili da je još puno bodova u igri i da su svi konkurenti u borbi za opstanak u ligi dostižni. Nekoliko dana prije početka proljetnog dijela 1. ŽNL zbog pandemije koronavirusa odgođen je nastavak natjecanja.

U međuvremenu nije bilo treninga, a nogometaši su poštujući stroge mjere epidemijske zaštite radili na održavanju novog travnjaka. Na dijelovima je obavljena prihrana, a teren je redovito košen. Što vrijeme više odmiče sve je veća vjerojatnost da se prvenstvo neće nastaviti.

viber image 2020 04 27 18 04 58 Custom

-Odigravanje utakmica tijekom ljetnih mjeseci ritmom srijeda – nedjelja u našem kraju je teško izvedivo. Većina naših igrača je angažirana na poljoprivrednim poslovima i to bi bilo teško uskladiti. Zato vjerujem da se ovogodišnje prvenstvo neće nastaviti, već da ćemo od jeseni početi s novim. Naravno, mi na to ne možemo puno utjecati, već ćemo poštovati odluku iz Saveza – rekao nam je predsjednik kluba Josip Mareković.

Neovisno o odluci o nastavku sezone, u klubu su s novoangažiranim trenerom Marijom Tolom i igračima dogovorili nastavak suradnje i u idućoj sezoni.

– Klub ovisi o dotacijama iz općinskog proračuna. Uvjeren sam da ćemo i na jesen imati dovoljno sredstava za nastavak natjecanja u konkurenciji županijskih prvoligaša. Gotovo svi igrači su ponikli u klubu i srčano se bore za njegove boje – zaključio je Mareković.

IMG ac4e5b390fe2eefae6a512f1ebf9890d V Custom

Trener Mario Tolo vjeruje da će njegova momčad biti konkurentna u 1. ŽNL u idućoj sezoni.

– Ne vjerujem da će se ligaško natjecanje nastaviti u ljetnim mjesecima. Velika vrućina i nepripremljenost igrača mogli bi biti pogubni. Puno bi bolje bilo da se početkom jeseni krene s novom sezonom. Sa sadašnjim igračkim kadrom možemo biti konkurenti za sredinu tablice u 1. županijskoj nogometnoj ligi – optimističan je trener Tolo.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”588125″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content