GRADSKA KNJIŽNICA Od ponedjeljka knjigu možete naručiti putem telefona, preuzmite ju dan kasnije

Budući da zbog pandemije koronavirusom Covid-19 Gradska knjižnica i čitaonica u Virovitici već mjesec dana ne radi po uobičajenom rasporedu, odnosno nije otvorena za korisnike, postavlja se pitanje kako do literature potrebne za ispit, seminar ili jednostavno razonodu. Nastava i dalje ide, na daljinu, a kod kuće je puno čitača koji bi omiljenim naslovom skratili vrijeme.

V.d. ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Alen Bjelica odgovara kako će od ponedjeljka, 27. travnja, biti moguće naručiti potrebnu knjigu putem telefona. Za taj, novi režim rada s korisnicima, Knjižnica je dobila suglasnost Stožera civilne zaštite Grada Virovitice.

– Djelatnici će knjigu dezinficirati, vakumirati i pripremiti korisniku, koji će je idući dan, u dogovoreno vrijeme, moći podići na ulazu u Knjižnicu. Ovaj model zacijelo će najviše pomoći studentima i učenicima, ali moći će ga koristiti i svi oni koji trebaju i drugu, neobaveznu literaturu – ističe Bjelica.

BJELICA Custom

Gradska knjižnica i čitaonica u posljednjih mjesec dana jako je aktivna na internetu, pa organizira natječaje i komunicira s korisnicima putem društvenih mreža.

Od konkretnih pitanja, koja se ne mogu riješiti putem interneta je ono: što s knjigama koje su doma i što s članarinom koja je u ovom periodu istekla?

Alen Bjelica odgovara da se knjige ne moraju vratiti sve do vraćanja na normalan režim rada Knjižnice i da neće naplaćivati zakasninu. Što se članarine tiče, kaže, ona se automatizmom produžuje, a korisnici će ju moći platiti kad se vrata Knjižnice otvore i sve se vrazi na stari režim rada. Kada će to biti, odlučit će Nacionalni stožer.

Do tada, knjigu će biti potrebno naručiti putem telefona. U periodu od 9 do 12 sati (od ponedjeljka do petka) potrebno je nazvati sljedeće brojeve: (033) 721 415, za knjigu s Dječjeg odjela te (033) 721 914, za knjigu s Odjela za odrasle. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content