ŠKOLA NA DALJINU Krenuo tjedan ponavljanja, a učitelji i nastavnici trebaju isplanirati na koji će način ocjenjivati

Ovaj tjedan nastave na daljinu bit će tjedan ponavljanja i planiranja, a ocjenjivanje i vrednovanje počet će nakon Uskrsa u skladu s uputama koje su dobile sve škole. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako će ovoga tjedna raspored biti opušteniji, učenici će imati priliku ponoviti gradivo i riješiti eventualne zaostatke.

Za učenike razredne nastave dovoljno je da prate program Škole na Trećem, a učenici predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi moći će pratiti videolekcije koje su se već prikazivale.

Svi su sadržaji, podsjećaju iz Ministarstva dostupni i na YouTube kanalima tako da nastavnici mogu individualno usmjeriti učenike na točno određene obrazovne sadržaje.

Nastavnici trebaju analizirati aktivnost učenika tijekom prethodnih triju tjedana, a za učenike koji nisu bili aktivni, trebaju kontaktirati roditelje kako bi se utvrdio razlog i pronašlo rješenje za poboljšanje. Osim toga, učitelji i nastavnici trebaju isplanirati na koji će način provoditi vrednovanje i ocjenjivanje, sukladno uputama koje su dobili. (www.icv.hr, hrt.hr)

Ministarstvo obrazovanja objavilo upute kako ocjenjivati učenike tijekom nastave na daljinu

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content