Stanje u prometu prošlog tjedna: Traktorist sa 2.20 promila uzrokovao prometnu nesreću, najveća brzina zabilježena u Suhopolju

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je 8 prometnih nesreća, od koje su dvije bile s ozlijeđenim osobama. U njima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i jedna lakše. U dvije prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, a dvije prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 22 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 13 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.20 g/kg utvrđena je kod vozača traktora starosti 51 godinu koji je prouzrokovao prometnu nesreću u četvrtak, 9. travnja u 13.33 sati u mjestu Donje Predrijevo. Naime, prometna nesreća se dogodila, kada je 51-godišnjak, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom bez registarske oznake, koji je na stražnjim polugama imao poljoprivredni priključak za sadnju krumpira.

Dolaskom na oko 800 metara od ŽC 4030 , u smjeru Velikog Rastovca, traktor u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika te je u jednom trenutku lijevim dijelom vozila prešao preko središnje isprekidane linije na sjeverni prometni trak i to u trenutku dok je 34-godišnji vozač upravljao teretnim automobilom slatinskih registarskih oznaka na kojem se prevozio radni stroj, a koji je bio u punoj fazi pretjecanja tako da je unatoč kočenju došlo do udara prednjeg desnog dijela teretnog vozila u lijevi zadnji dio poljoprivrednog priključka za sadnju krumpira, nakon čega su se vozila zaustavila na kolniku. Nastala je manja materijalna šteta na teretnom vozilu i priključku za sadnju krumpira. 51-godišnji vozač je uhićen te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h izmjerena je u četvrtak, 9. travnja u Suhopolju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog vožnje dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content