Virovitička tržnica otvorila svoja vrata: Vladaju stroga pravila, ali unatoč svemu zadovoljni i prodavači i kupci

Virovitička Gradska tržnica od danas (četvrtak) je ponovno počela s radom. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku kojom dopušta rad tržnicama koje su osigurale visoke higijenske i sigurnosne uvjete. Radno vrijeme tržnice do Uskrsa bit će od 7 do 17, a subotom od 7 do 14 sati.

Neki od sigurnosnih uvjeta uključuju udaljenost između prodavača od 3 do 5 metara, na pet kvadrata prostora ide jedan prodavač i samo određeni broj kupaca se pušta na tržnicu. Prema riječima voditelja tržnice Zdenka Hercigonje prvi dan za sada ide po planu, kupci čekaju u redu ispred tržnice, a redari upozoravaju na držanje razmaka i brinu za sigurnost i kupaca i prodavača.

IMG 6f2db8494f4d34cecef7bfcf8cb9b4de V

– Uskrs nam je pred vratima, a prodavači su pripremili domaći luk, rotkvice, jaja, a dobra je i ponuda ribe pa su građani izuzetno zadovoljni što ponovno mogu kupovati zdrave i domaće namirnice – rekao je Zdenko Hercigonja.

Jedna od zadovoljnih prodavačica na virovitičkoj tržnici je i Marica Seidler, na čijem štandu možete pronaći svježe domaće povrće. Kako nam kaže, jedva je dočekala da Gradska tržnica ponovno otvori svoja vrata.

IMG 20200409 083955

-Prvi je dan, rano je, pa ne mogu govoriti o prometu, ali sretna sam što se sve ponovno pokrenulo i što ponovno možemo na ovaj način kupcima nuditi svoje proizvode. Uvjeti su oštriji, ali ljudi ih poštuju, svi se pridržavaju propisanih mjera od samog ulaska u tržnicu, gdje djelatnici Poslovnog parka obavljaju dezinfekciju ruku, pa do onoga gdje kupci u redu čekaju svoje proizvode i stoje na razmaku – rekla nam je M. Seidler.

IMG 7d076436e6113126b40dedecffe2d1d8 V

I kada se dogodi da kupci smanje zadovoljavajući razmak i budu preblizu jedni drugih, tu brzo uskaču redari koji ih upozoravaju na držanje razmaka. No, svi su svjesni da se stroga pravila moraju poštivati kako ne bi došlo do ponovnog zatvaranja tržnica.

(www.icv.hr, ml, ts)

[g-gallery gid=”586508″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content