ZANIMLJIVI PODACI Županijski nogometni kup za seniore: Najviše titula za Suhopolje i Viroviticu, Croatia, Podgorje i Bratstvo nepobjedivi u finalima

Do sada se 28 sezona igralo finale seniorskog Kupa u nogometu Virovitičko–podravske županije. Zgodno je pogledati kako statistički stoje klubovi, koji su nastupili u finalnim utakmicama.

U 28 finala igralo je 12 klubova. Osam je barem jednom osvojilo naslov, dok su četiri ostali “praznih ruku”.

Najviše nastupa u finalima ima Suhopolje, koje je pod imenima Mladost 127 ili Suhopolje nastupilo u 19 finala. U deset finala bila je Virovitica, koja je nastupila pod imenima: Borac, VGŠK i Virovitica.

Pitomača je bila u šest finala, Slatina u pet, orahovački Papuk i virovitički TVIN u četiri, Croatia iz Grabrovnice u tri, a po jednom u finalu su bili Podgorje, Brezovica, Mladost iz Čačinaca, Bratstvo iz Gornjeg Bazja i Lukač.

Kada se pogleda broj osvojenih trofeja, tri kluba imaju stopostotan učinak u finalima. To su Croatia, Bratstvo i Podgorje, s tim da je Croatia tri puta osvojila kup, a Podgorje i Bratstvo po jednom.

Suhopolje je u 19 nastupa deset puta osvojilo pehar namijenjen pobjedniku, dok je Virovitica u deset finala u osam bila najbolja. Orahovački Papuk i TVIN su dva puta osvojili pobjednički pehar, što znači da imaju 50-postotni učinak.

Pitomača je od šest finala sam jednom podigla pobjednički pehar. Četiri kluba su zasad samo bili sudionici finala. Riječ je o Slatini, Mladosti iz Čačinaca, Lukaču i Brezovici.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content