“ZEMLJA DIDE MOG” Suhopoljski vokalni ansambl Contesse predstavio novi glazbeni uradak

blank

Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja postoji već dugi niz godina. Iza njih je već nekoliko zabilježenih nastupa diljem Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske.

Sastav se kroz godine mijenjao, a današnje Contesse čini sedam djevojaka koje kada se obuku u svoje predivne haljine s pravom nose naziv Contesse. To su sopranistice Lidija Škrinjarić, Leona Sever i Magdalena Matković, mezzosopranistice Irena Maras i Martina Tolušić te altovi Zdravka Matković i Tatjana Huber.

Ovih sedam glasova u pjesmi zvuče kao jedan, jer se savršeno prelijevaju i čine skladan spoj. Upravo to dokazuju i u pjesmi “Zemlja dide mog” za koju su odlučile napraviti i video spot. Iako je njihov stil pjevanja bez glazbene pratnje, za ovaj spot odlučile su pjevati uz pratnju klavira. Potaknute zbivanjima oko koronavirusa i snimanjem glazbenih spotova na daljinu, nastao je i ovaj glazbeni uradak koji može biti na ponos i Contessama i cijeloj našoj županiji.

Inače skladba „Zemlja dide mog“ veliki je hit hrvatske pjevačice Meri Cetinić koja je na festivalu „Melodije hrvatskog Jadrana“ u Splitu dobila 1. nagradu stručnog žirija. Inače autor glazbe za pjesmu je Vinko Barčot, a autor teksta Ivo Cetinić.

(Glazbena udruga Contessa)