“ZEMLJA DIDE MOG” Suhopoljski vokalni ansambl Contesse predstavio novi glazbeni uradak

Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja postoji već dugi niz godina. Iza njih je već nekoliko zabilježenih nastupa diljem Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske.

Sastav se kroz godine mijenjao, a današnje Contesse čini sedam djevojaka koje kada se obuku u svoje predivne haljine s pravom nose naziv Contesse. To su sopranistice Lidija Škrinjarić, Leona Sever i Magdalena Matković, mezzosopranistice Irena Maras i Martina Tolušić te altovi Zdravka Matković i Tatjana Huber.

Ovih sedam glasova u pjesmi zvuče kao jedan, jer se savršeno prelijevaju i čine skladan spoj. Upravo to dokazuju i u pjesmi “Zemlja dide mog” za koju su odlučile napraviti i video spot. Iako je njihov stil pjevanja bez glazbene pratnje, za ovaj spot odlučile su pjevati uz pratnju klavira. Potaknute zbivanjima oko koronavirusa i snimanjem glazbenih spotova na daljinu, nastao je i ovaj glazbeni uradak koji može biti na ponos i Contessama i cijeloj našoj županiji.

Inače skladba „Zemlja dide mog“ veliki je hit hrvatske pjevačice Meri Cetinić koja je na festivalu „Melodije hrvatskog Jadrana“ u Splitu dobila 1. nagradu stručnog žirija. Inače autor glazbe za pjesmu je Vinko Barčot, a autor teksta Ivo Cetinić.

(Glazbena udruga Contessa)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content