HZJZ objavio preporuke za noćne klubove: Nema plesa na podijima, ograničen broj ljudi u prostoru

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u noćnim klubovima. Uz pridržavanje općih higijenskih mjera, preporuča se fizička udaljenost između publike, izvođača i osoblja od 1,5 metara. Dok bi razmak od četiri metra trebalo održavati između publike i izvođača na sceni.

Nema dijeljenja čaša, a preporuka je i nošenje maski u zatvorenom prostoru, no osoblje mora nositi maske kod interakcije s gostima.

Posjetitelji i osoblje trebaju prije dolaska u klub izmjeriti tjelesnu temperaturu, koja ne smije biti viša od 37,2°C.

Najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz 1,5 metara razmaka organizator mora odrediti sukladno veličini prostora prema kriteriju četiri metra kvadratna prostorne površine po osobi.

Datum NAJVEĆI BROJ LJUDI
u zatvorenim prostorima na otvorenim prostorima
od 27. svibnja 2020. 100 300
od 15. lipnja 2020. 200 500
od 1. srpnja 2020. 350 1000

Maksimalan broj osoba na otvorenim ili u zatvorenim prostorima podložan je promjeni sukladno rezultatima situacijske analize i kontinuirane epidemiološke procjene stanja.
HZJZ propisuje kako nema plesanja na plesnom podiju. Na prostoru plesnog podija preporuka je postavljanja stojećih stolova, uz razmak gostiju od 1,5 metara.

Prostor valja stalno prozračivati, a preporuka je i da se što manje koriste ventilacijski sustavi.

Ako je ugostiteljski objekt otvoren i danju, preporučeno je rad organizirati u dvije smjene, na način da između prve i druge smjene bude stanka od minimalno sat vremena, koja će se iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju površina i prostora te prozračivanje.

Detaljne preporuke možete vidjeti ovdje.

(www.icv.hr, koronavirus.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content