Muškarac (60) srušio i “ukrao” 599 stabala iz šume, šteta veća od 100 tisuća kuna

Policijska uprava virovitičko-podravska otkrila je počinitelja koji je u periodu od rujna prošle godine do svibnja ove godine porušio i otuđio 599 stabala u vlasništvu Hrvatskih šuma, konkretno u šumi s područja Šumarije Voćin. Riječ je o muškarcu (60), izvijestila je policija, a iznos procijenjene štete je 102.750 kuna.

Kako stoji u policijskom priopćenju, prijavu za krađu stabala 7. svibnja ove godine podnijele su Hrvatske šume. Policija je pokrenula istragu koja ih je dovela do 60-godišnjaka. Istragom je utvrđeno kako je muškarac u periodu od rujna 2019. do svibnja 2020. godine, u gospodarskoj jedinici „Jovac-slana voda“ (kojim Hrvatske šume gospodare putem Šumarije Voćin), u blizini naselja Mačkovac, neovlašteno posjekao i oborio ukupno 599 stabala raznih vrsta te drvnu masu otuđio s mjesta događaja.

drva6

Na mjestu gdje je su stabla porušena i izvučena iz šume, ostala je pustoš. Policija je u istrazi otkrila i oko dva kilometra udaljenu lokaciju, uz put, na kojem je pronađen jedan dio drvne mase, također porušen u tom periodu, no koji nije “nestao” nego je, najvjerojatnije, također čekao kupce.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na iznos od 102.750 kuna, a muškarcu slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela krađe, izvijestila je policija.(www.icv.hr, foto: A. D. Fišli)

[g-gallery gid=”590696″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content